EDITORIAL: Intrebare ingalbenita! Continuam sa ne batem joc de scoala?

Astazi v-am aratat un material aparut la Vasile Dale... cu dezastrul existent in sistemul educational! Cu un inspectorat de toata jena! Consecinta? Copiii nostri nu invata si nu vor invata! Bataia asta de joc trebuie sa inceteze! Vor fi invatati cu masca! Deci sclavi!
Mai rau! Avem un management zero! Nu avem oameni capabili in inspectorat! Vor sa ne conduca semianalfabeti si oameni fara demnitate si etica!
Un sistem ticalosit de administratie si politic unde se regasesc oameni rasplatiti politic fara valoare, amante si neamuri! Ca asa e in Romania!

Mai jos va supun dezbaterii (pentru ca atata mai avem) un material primit de la niste oameni care stiu ca politicul e principal vinovat! Astia de ne cersesc voturi! PNL sau PSD... aceeasi mizerie!
Aveti grija pe cine veti vota! Corigenti semianalfabeti? Asta merita copilasii nostri! Sa fie batjocoriti de niste botnitari!? Cititi... atata mai putem!

"Eu nu am experienta manageriala(...), nu am experienta politica( ...) nu-mi neg trecutul profesional ( ...) avem o imagine deloc favorabila in presa, printre parinti si chiar printre elevi.(...) eu insami ma straduiesc sa fac lucrurile in temeiul legii si cu corectitudine."

Asa isi incepea activitatea in Inspectoratul Scolar Judetean Maramures doamna profesor doctor Anca Costin Hendea Minodora in data de 12 decembrie 2019, la propunerea Partidului National Liberal. Fara experienta manageriala, cu un trecut profesional incetosat, cu certitudine a fost un act de mare curaj sa acceada la o functie publica care implica coordonarea intregului sistem educational maramuresean, deja perimat de o conducere bazata pe lipsa de asumare si neimplicare a fostului inspector scolar general prof. Ana Moldovan.
Fara experienta politica, o gasim acum pe aceasta doamna pe locul doi al listelor de consilieri judeteni ai Partidului National Liberal. Interesant!

Pentru orice om se naste intrebarea: care ii sunt meritele? In plan politic, in mod cert nu vorbim de merite! Atunci vom cauta meritele domniei sale in plan profesional care o recomanda ca pretioasa sa ocupe locul 2.

Profesor titular la Colegiul National "Gheorghe Sincai" Baia Mare este cu siguranta o carte de vizita demna de a accede la functia de inspector scolar general, fiind un colegiu care de ani de zile se situa conform rezultatelor in fruntea liceelor maramuresene. De ce? Pentru ca la acest colegiu nu preda oricine, selectia cadrelor didactice facandu-se prin dovezi ale competentei acestora dovedite prin activitatea profesionala anterioara sau prin note foarte mari obtinute la examenul national unic de titularizare. Asa ar fi firesc! Dar cum creativitatea cadrelor didactice este permanent explorata de noi provocari admise de cadrul legal, unii au ales varianta schimbului de posturi. Aici nu mai vorbim de competenta neaparat, ci de orice alt mijloc va vine in cap: cerc de interese, putere de influenta, troc pe bani... in fine!

Dupa o activitate in "Borsa, la Casa de copii scolari, scoli gimnaziale, licee" pe care nu le-a considerat demne de a fi amintite in fata auditoriului, in discursul de instalare, doamna Anca a conchis, cu o tonalitate ce denota mandrie, ca de zece ani este profesoara la Colegiul National "Gheorghe Sincai" Baia Mare. A spus ferm, intr-un limbaj de lemn (deloc plastic sau demn de o profesoara de limba romana cu titlul de dr) ca a "crescut in aceasta iarba a invatamantului maramuresean" (bine, nu a precizat daca era buruiana sau o planta al carei nume nu prea il stie lumea.

Asadar, am incercat sa ii gasim originea acolo intre ierburile invatamantului maramuresean cum ii place doamnei sa se spuna. In ierburile acestea sunt plante parfumate, sunt plante frumos colorate, sunt plante inodore, sunt plante marunte, sunt plante falnice, sunt plante cautate, sunt plante calcate in picioare. Nu am gasit-o printre ele. Am zis sa ne uitam si printre buruieni. Stiti voi, plantele acelea care trebuie scoase, ca fac rau plantelor cultivate.

Ce am gasit depaseste imaginatia profesorilor, a parintilor, a elevilor care sunt in acest moment sub comanda acestei profesoare care nu face deloc cinste ierburilor maramuresene. Mai precis, corecta, iubitoarea de legalitate este, de fapt, o impostoare! Nu spun cuvinte mari. Impostor este, conform DEX, o "persoana care urmareste sa profite in mod nemeritat prin minciuna sau prefacatorie".

In cazul de fata, Anca Minodora Costin Hendea a profitat de un schimb de posturi ilegal prin ea stie ce mijloace pentru a se titulariza la Colegiul National "Gheorghe Sincai" Baia Mare.

ALOOOOO!!! Domnilor liberali! Aveati impresia ca doamna asta poate coordona cu corectitudine Inspectoratul Scolar Judetean Maramures (institutie care coordoneaza mobilitatea cadrelor didactice) in timp ea insasi a incalcat legea??? Cum a incalcat legea? Poate dupa ce veti vedea cine e, veti realiza ca prejudiciul de imagine al PNL este adus nu de contracandidati, ci de oamenii vostri.

Conform art 24 alin 3 al metodologiei de mobilitate a cadrelor didactice aparuta in Monitorul Oficial nr. 776 bis din 13 noiembrie 2009 "pretransferarea personalului didactic prin schimb de posturi se realizeaza pe baza consimtamantului scris al solicitantilor, fara a fi conditionati de domiciliu.(...) Cadrele didactice care au implinit varsta standard de pensionare sau care implinesc varsta standard de pensionare pana la data de 31 august 2011 nu pot fi pretransferate prin schimb de posturi prin consimtamant scris".

Hendea Costin Anca Minodora (titulara atunci la Scoala Gimnaziala "Octavian Goga" Baia Mare pe catedra de limba romana) a facut un astfel de schimb cu prof. Velea Veronica (titulara pe catedra de limba romana de la Liceul National, atunci, "Gheorghe Sincai" Baia Mare), nascuta la 23 iunie 1952.

Unde e ilegalitatea? Doamna Velea Viorica a implinit varsta standard de pensionare inainte de data de 31 august 2011, adica in iulie 2011. TITULARIZARE FRAUDULOASA IN SINCAI A DOAMNEI HENDEA prin decizia nr 280 / 26.08.2010! Cine o semneaza? Inspector scolar general in functie la acea data, actuala candidata la consiliul local pe listele Coalitiei, prof. Pop Mariana (semnatura cu pentru fircalita de posibilul aghiotant perfect Mircea Coroiu, pastrat ca inspector profesionist de Hendea in echipa ei), prof. Buda Crina Georgeta (atunci inspector scolar pentru managementul resurselor umane in ISJ, actual director al Colegiului Economic "C.D. Nenitescu" Baia Mare). Decizia este avizata tot cu pentru de catre juristul Margineanu Ioana Mihaela Ramona. Practic EXISTA o decizie neasumata de reprezentantul juridic al institutiei. Aceasta semnatura NU SE DELEAGA! Dupa toate aparentele, actuala generala de Maramures pe educadie are o decizie de titularizare ILEGALA ?I NULA in baza careia a fost platita atatia ani, o decizie care a confirmat-o ca aspiranta la o pozitie de pe care si-a permis sa elimine profesionisti din institutie si pe toti cei care puteau sa o eclipseze prin inteligen?a, bun simt si corectitudine.
Veti spune ca a fost o neatentie. Deloc asa. In acelasi an, a solicitat schimb de posturi cu aceeasi doamna profesoara Velea Veronica, profesoara Adriana Mester (atunci cu alt nume, ajunsa ulterior inspector scolar si director CCD, titularizata cu nota mica in sistem, dar dornica de ascensiune pe acelasi tipar). Solicitarea prof. Adriana Mester a fost respinsa printr-un comunicat al ISJ Maramures in care se argumenteaza imposibilitatea efectuarii schimbului de posturi chiar cu varsta neconforma pe legislatie a doamnei prof. Velea Veronica. Interesant este ca aceasta doamna profesoara Velea Veronica, in anul 2017 (la 17 ani dupa pensionare la varsta standard) prin decizia nr. 2622 din 2017 era angajata in regim de plata cu ora sa predea limba romana la Colegiul "Mihai Eminescu" Baia Mare, in timp ce profesori cu note de peste 9 nu aveau posturi!!! Toate acestea sub longeviva inspectoare cotata ca profesionista, Valentina Todoran (alt profesor dr), membru de incredere al actualei generale, proaspat reintrata in PNL (dupa cum arata pozele) cu sustinerea primarului liberal de Coroieni.

Alt nume promovat de PNL este Muntean Ioan, actual inspector scolar general adjunct al ISJ Maramures!

Felicitari domnilor liberali! Ati gasit profesorul cu cea mai mica nota la titularizare din Romania care sa ocupe functie de conducere in Inspectoratul scolar. Care judet mai are oare un general adjunct care in trecutul profesional a avut 4.1 la titularizare? In anul 2007 aceasta a fost performanta lui Ionica al vostru. Cum i-ati gasit? O impostoare si un pampalau sa va faca mendrele?

Ce a urmat dupa investirea lor in functie tine de domeniului SF?!

PEISAJUL ESTE APOCALIPTICO-DELIRANT: preluarea mobilitatii sub comanda celor doi (numiri pe posturi), haos si nereguli grave in organigrama ISJ, conducerea unei institutii unde dialogul este cartea vizita, in stil securist, disparitia actelor mobilitatii din comisie paritara 2009-2010 din arhiva ISJ MM, angajati obligati sa inventeze documente care sa-i faca dosarul gros pentru minister doamnei in vederea unei bune evaluari, eliminarea de pe posturi a unor inspectori fara evaluare prealabila, si mai ales fara consultarea consiliului de administratie al institutiei, conform legii, destabilizarea sistemului educational prin haosul instalat in teritoriu, scoli intrate in virtual cu elevi care provin din grupuri defavorizate pe motiv ca nu este cine sa faca curatenia in ele, expunand copiii cu buna stiinta, in mod premeditat la analfabetism (cand aprobarea posturilor tine de ISJ), umilirea publica a parintilor, desconsiderare fata de reprezentantii bisericii ortodoxe din mediul rural, presiune psihologica pe angajati sa plece fara evaluare prealabila, controale de audit de luni intregi pe capul angajatilor, desfiintari de posturi in ISJ dar pastrarea angajatilor pe alte incadrari, desi acestia au dat concurs pe specificul altui post, blocarea angajarilor pe posturi la nivelul scolilor (acum gestiunea lor se face de HENDEA, mai nou favoritul HERMAN si aceeasi CATANA), sfidarea legii si a bunului simt: in plina campanie electorala trebuia sa fie in concediu, candidat fiind, si nu e!
Pana va apuca pe voi rusinea, cerem public demisia de onoare actualei inspectoare generale a ISJ Maramures prof. dr. Anca Minodora Costin – Hendea si sesizam public organele de ancheta: Procuratura, DIICOT sa inceapa urmarirea in acest caz! Solicit anularea titularizarii doamnei Hendea in Sincai pe motiv ca are o decizie care nu este semnata in original de juristul ISJ Maramures, asa cum e obligatoriu. Juristul nu are echivalent in ISJ. In locul lui nu poate semna nimeni cu pentru!!!

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures nu este locul de manifestare nici al bolnavilor psihic (pe surse, doamna in cauza a fost tratata de medicul Cordea senior), nici al prostilor sistemului, nici al amatorilor de fraude!
Demisia!

Radu tolas

Precizare

“In articolul de mai sus se face trimitere la nota mea de titularizare, afirmandu-se ca este mica. Eu am sustinut o singura data concursul national de titularizare, in 2001, cand am obtinut a treia nota pe judet, 8.85. Acest lucru se poate verifica pe site-ul ISJ, unde este o arhiva cu notele”, precizeaza Adriana Mester.

Articolul EDITORIAL: Intrebare ingalbenita! Continuam sa ne batem joc de scoala? apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Alegeri locale 2020. Este obligatorie masca de protectie in cabina de vot?
Citeste
"VACANTA" FORTATA – Doi baimareni si doi sigheteni, bagati in inchisoare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.