EDITORIAL: ALEGERI LOCALE 2020 – Absenteism si reprezentativitate

Absenteism si reprezentativitate. Doua concepte interesante pentru noi si pentru cei care candideaza la demnitati publice. Ma gandesc ca am putea intra in defintii si concepte tehnice pe care le-am invatat la scoala cand vorbeam despre campanii si management de campanie publica. Nu cred ca este cazul! Oamenii sunt obisnuiti din practica o data la 4 ani sa caute definitii la aceste concepte!

Acum am vazut ca oamenii au dorit sa amendeze! Unii prin absenteism. Au iesit sa voteze cam 40% dintre cei care puteau sa o faca. Altii au votat! Cu vot negativ pe unii.

Alesii nu trebuie sa creada ca SUNT BUNI! Fac parte din cea mai slaba clasa politica pe care am remarcat-o in viata mea! Deci absenteism! Pe voi cei alesi v-au votat putini dintre cei putini! Adevarat! Cetateni carora le pasa! Restul v-au pedepsit prin neprezenta!

Si atunci ajungem la consecinta! Un alt concept cu care muncim noi cei care facem munca nevazuta: reprezentativitate! Domniile dumneavoastra nu o aveti!

Nu va mai laudati si nu mai credeti ca sunteti buni! Nu sunteti! Ce mai reprezentati voi primari sau presedinti ori consilieri daca sunteti votati de putini oameni dintre cei putini! Nu reprezentati comunitatile! Nu reprezentati cetatile! Nu sunteti capabili sa dati legi pe care voi nu le respectati! Nu aveti voie sa consumati pentru voi banii publici! Nu aveti voie sa folositi masinile institutiilor publice cumparate din banii nostri! Nu aveti voie sa faceti multe in numele nostru! In numele democratiei! Absenteism si reprezentativitate! Nu va spun nimic, nu! Demnitate si etica! Nu aveti asa ceva! Oare ne reprezentati? Oare sunteti noi? Greu de spus! Doamne ajuta!

Radu Tolas

Articolul EDITORIAL: ALEGERI LOCALE 2020 – Absenteism si reprezentativitate apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Ministerul de Interne, sanctionat cu avertisment de CNCD pentru ca a incheiat un acord de Paste doar cu Biserica Ortodoxa Romana, discriminand restul cultelor
Citeste
Aproximativ 7.000 de pachete tigari confiscate la frontiera de nord
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.