Echipa de robotica a colegiului "Gheorghe Sincai" din Baia Mare s-a calificat in etapa nationala

FIRST TECH CHALLENGE  Lumea este intr-o continua schimbare, iar ei cu siguranta nu se lasa mai prejos. Echipa de robotica "Clever Core" a Colegiului National "Gheorghe Sincai" Baia Mare aduce o noua reusita judetului nostru prin calificarea la etapa nationala a competitiei "FIRST Tech Challenge".

Cea mai mare competitie de robotica din tara aduce cu ea incercari la fel de inalte. In ciuda primei lor participari, cei 15 membrii ai echipei si-au sacrificat timpul liber si si-au petrecut dupa-amiezele muncind la ceva ce s-a dovedit a merita din plin. Asa s-a nascut robotul "CC", care acum 2 saptamani a ajuns la etapa regionala din Cluj, unde a aratat de ce este capabil si a castigat un loc la faza nationala din Bucuresti. Cu toate acestea, evenimentul nu este doar o competitie, ci si o modalitate de dezvoltare personala si, mai mult decat atat, un mod de a largi sfera de cunoastere a celor din jur, de a promova robotica si avantajele ei.

Motto-ul lor, "Upgrade your mind", indeamna oamenii din jur sa se autodepaseasca in tot ceea ce fac, pentru a se adapta intr-o lume a viitorului unde tehnologia se va face simtita din ce in ce mai mult. Totodata, competitia promoveaza un concept indispensabil intr-o comunitate unita: "Gracious professionalism". Acesta imprima respect atat fata de efortul tau, cat si fata de a celor din jur.

In plus, tinerii au decis sa imparta bagajul lor de cunostinte si experiente cu elevi din numeroase scoli ale judetului nostru. Cu scopul de a indemna cat mai multe minti fragede sa paseasca in urma lor, acestia au luat o pauza de la munca propriu-zisa si au vizitat numeroase clase, de la copiii nazdravani care priveau robototul ca pe o jucarie, pana la tineri entuziasmati sa descopere noi oportunitati ale viitorului. Printre institutiile vizitate se numara: Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga", Scoala Gimnaziala "George Cosbuc", Scoala Gimnaziala "Lucian Blaga", Colegiul Tehnic "George Baritiu", Liceul Teoretic "Emil Racovita", Fundatia "Sacro Cuore", Scoala Ajutatoare numarul 1.

Astfel, echipa "Clever Core" a reusit sa imbine talentul, indemanarea, cunostintele si spiritul de echipa intr-un proiect mai mult decat remarcabil, din care se desprind si lectii de viata pentru toti cei din jur. Le uram multa bafta la etapa nationala a competitiei, ce va avea loc in perioada 22-24 martie, la Bucuresti.

 

Alte detalii: https://www.facebook.com/clevercore/

Furnizarea apei, sistata temporar pe doua strazi din Baia Mare
Citeste
O baimareanca le-a pus bete-n roate escrocilor. Vezi ce a facut femeia
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.