E GROASA RAU DE TOT: 14 soferi si 9 politisti de la SPR Maramures urmariti penal pentru dare de mita, favorizarea infractorului si fals intelectual. Sase politisti arestati preventivmaramures

Adaugat in categoria Recomandate
Actualizat

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, pe parcursul anului 2020, in urma administrarii unui probatoriu complex, a dispus continuarea urmaririi penale fata de un numar de 23 de suspecti, din care 9 sunt functionari ai Ministerului Afacerilor Interne, agenti de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures - Serviciul Rutier, pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie in forma continuata.

Politistii de la SPR Maramures au fost arestati preventiv! Cr Pop, Onisie, Bude, Chivu, Les si Topan. Ceilalti 3: Bran, D. Pop si Sarca ar fi semnat acorduri de recunoastere a faptei.

Prin ordonanta din data de 29.07.2020, s-a dispus retinerea pe o durata de 24 de ore fata de 6 suspecti, agenti de politie, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, favorizarea faptuitorului si fals intelectual.

La data de 30.07.2020, dupa punerea in miscare a actiunii penale, a fost sesizat Tribunalul Maramures cu propunerea de arestare preventiva fata de inculpatii care au fost retinuti.

Pentru administrarea actelor de urmarire penala, Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures a beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie si al conducerii Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.

Precizam ca, punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Instanta a admis propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile a celor 6 politisti.

Citeste si

Articolul E GROASA RAU DE TOT: 14 soferi si 9 politisti de la SPR Maramures urmariti penal pentru dare de mita, favorizarea infractorului si fals intelectual. Sase politisti arestati preventivmaramures apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Actualizare 2: Spaga de la Rutiera: 23 persoane, din care 9 politisti, sunt urmarite penal. 6 din cei 9 politisti au fost arestati preventiv. Reactia completa a Parchetului
Citeste
Un roman a dat mai multe spargeri in Franta. Cum a procedat?
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.