"e exclusa povestea cu mafia lemnului"

Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures a facut precizari noi privind evolutia anchetei in cazul mortii padurarului Liviu Pop. Astfel, potrivit ipotezelor de lucru, sunt luate in calcul in acest moment trei variante, mafia lemnului fiind o varianta exclusa.

"Este exclusa in acest caz povestea cu mafia lemnului. S-a stabilit cert ca la locul incidentului au fost doar doua persoane impreuna cu padurarul, iar deocamdata nu se poate formula o acuzatie in personam. Dar pentru ceea ce s-a inceput urmarirea penala, de la inceput, si din aceasta cauza dosarul a fost exclusiv la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures si nu are nicio legatura cu Targu Lapus, este faptul ca acolo noi am banuit ca a fost un ultraj. Respectivul padurar a fost in exercitiul activitatilor de serviciu, este o persoana care indeplinea autoritatea de stat si am banuit ca a fost agresat si in urma agresiunii s-a intamplat decesul. Acum trebuie sa vedem daca varianta pe care noi am banuit-o de la inceput se confirma sau nu", a declarat pentru Adevarul, Bogdan Gabor, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Gabor a mai declarat ca se poate stabili cu certitudine existenta altor 2 barbati in padure, in momentul conflictului, in afara padurarului Liviu Pop.

Localnicii din Targu Lapus au reclamat, imediat dupa moartea lui Liviu Pop, ca mafia lemnului l-a ucis pe tanarul padurar care a aparat codrul cu pretul vietii sale. De asemenea, in ultimul mesaj pe care Liviu Pop i l-a transmis sotiei sale, o anunta pe aceasta ca l-a prins pe unul dintre hoti si ca se afla la intrare in padure. Mai mult, localnicii au declarat sub protectia anonimatului ca unul dintre suspecti, Nelu Petrisor Giurgiu, transporta cu diferite ocazii masa lemnoasa firmei familiei Muntean, cei care fac legea in padurile din zona Targu Lapus.

Referitor la numarul de persoane pe care Liviu Pop le-a vazut ultima data in viata, localnicii faceau referire la 3 barbati, unul dintre acestia fiind Nelu Petrisor Giurgiu, finul prim-procuroarei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Lapus, un altul zis Iacobanu si carutasul care transporta lemnele. De frica acestor barbati, localnicii vorbesc cu jurnalistii despre moartea padurarului cu o singura conditie: sa nu le fie publicat numele.

De frica acestora, si familia lui Liviu Pop traieste in neputinta. Mama padurarului spune ca nu are nicio informatie din partea procurorilor si ca n-a fost cautata pana acum de politisti. Femeii ii este frica de o eventuala razbunare a celor care i-au omorat fiul, dar sunt inca in libertate.

Trei variante de lucru

Omor, ucidere din culpa sau autoaccidentare, sunt cele trei ipoteze de lucru pe care momentan procurorul le ia in calcul in cazul mortii lui Liviu Pop.

"Este o singura leziune de intrare in zona superioara a toracelui, inspre umar. Glontul a lovit din fata. Glontul cu alice este gandit sa creeze o arie mai mare de lovire, in general pentru vanatul de talie mica. Daca s-ar fi tras de la o distanta mai mare, de peste un metru sau mai putin de un metru, alicele s-ar fi dispersat si ar fi fost mai multe urme de intrare. In acest caz dispersia alicelor a avut loc in corpul omului. Aceste lucrurile vor fi explicate si in raportul de expertiza balistica, raport care ne va spune exact si distanta de la care s-a tras, dar este foarte probabil ca distanta sa fie foarte mica pentru ca exista o singura leziune de intrare", a mai adaugat Bogdan Gabor, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Procurorul a mai declarat ca ancheta a stabilit ca hotii au furat lemne de foc, uscaturi, o cantitate de un metru cub de lemn taiat. La fata locului, insa, martorii au descoperit un lemn taiat recent care, cel mai probabil, zic colegii lui Liviu Pop, ar fi cazut din caruta pe care hotii de lemne au folosit-o pentru transport. In plus, reporterii "Adevarul" au gasit in preajma locului in care a fost ucis padurarul cioate ramase de la arbori proaspat retezati.

Preluare integrala de pe Adevarul.ro

Modificari legislative in domeniul ordinii si sigurantei publice
Citeste
Maramuresean scos de sub urmarire penala dupa ce a comis trei violuri in germania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.