DUPA UN AN DE LA CRIMA: Ucigasul padurarului Liviu Pavel Pop, arestat preventiv

In continuarea comunicatelor de presa din datele de 22 noiembrie 2019 si 11 august 2020, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a unui inculpat, in stare de arest preventiv, pentru comiterea in concurs real a infractiunilor de ultraj in modalitatea omorului savarsit asupra unui functionar aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, talharie calificata si uz de arma fara drept, prevazute de art.257 alin.1 C.pen. rap. la art. 188 alin.1 C.pen., art. 234 alin. 1 lit. a si d rap. la art. 233 C.pen. si art.343 alin.1 C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

In fapt, in data de 16.10.2019, in jurul orei 19.45, in conditii de noapte, in timp ce se afla in Padurea Rogozului - Valea Hotarului, situat in raza orasului Targu Lapus - sat Rogoz, judetul Maramures, in scopul sustragerii de material lemnos, in contextul depistarii sale in flagrant de catre victima, padurar in cadrul Ocolului Silvic Strambu Baiut, judetul Maramures, pentru a-si asigura scaparea, dar si pentru pastrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin impuscare cu arma aflata in acel moment in posesia si dotarea padurarului.

Cauza a fost solutionata cu sprijinul Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Rechizitoriul impreuna cu dosarul cauzei au fost inaintate Tribunalului Maramures spre competenta solutionare.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

CITESTE SI

Articolul DUPA UN AN DE LA CRIMA: Ucigasul padurarului Liviu Pavel Pop, arestat preventiv apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Ziua Esarfelor Colorate, cea mai frumoasa campanie Zurli pentru copiii bolnavi de cancer, s-a incheiat
Citeste
SCANDAL SEXUAL MARAMURES – Cristi Vasc, fost fotbalist si director sportiv la FC Baia Mare, acuzat ca a trimis imagini indecente unei eleve de 13 ani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.