Dupa o inregistrare video postata pe facebook – ipj maramures reactioneaza

Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele semnalate intr-o inregistrare video,  postata pe o retea de socializare, in referire la activitatea Politiei Cavnic, va comunicam urmatoarele:

In legatura cu aspectele referitoare la un autoturism care ar fi derapat pentru ca nu ar fi fost echipat corespunzator,  iar cei abilitati sa constate acest lucru nu ar fi facut verificari si nu ar fi dispus masuri,  va comunicam urmatoarele:

La data de 07.12.2018 pe strada Laritei din orasul Cavnic s-a produs un accident de circulatie soldat cu distrugerea unui autoturism si a gardurilor a doua imobile, iar soferul a parasit locul faptei fara a sesiza politia. Politistii din Cavnic au demarat activitati specifice in vederea identificarii soferului, constatandu-se ca este vorba de un barbat, domiciliat in Baia Sprie. In timp ce conducea o autoutilitara, pe o portiune de drum in panta, acesta a pierdut controlul volanului, acrosand cele doua garduri. Precizam ca autoutilitara condusa era echipata cu anvelope de iarna. Politistii au luat masura sanctionarii contraventionale pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum si neanuntarea organelor de politie cu privire la producerea evenimentului rutier si au dispus ridicarea permisului de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 30 zile.

Referitor la afirmatiile conform carora politistii nu ar prezenti in trafic in zona scolilor si in zona partiei de schi, va precizam urmatoarele: in week-enduri si in sarbatorile legale politistii din cadrul Politiei orasului Cavnic s-au  confruntat cu o crestere a valorilor de trafic pe D.J. 109F, in special in zona domeniului schiabil. In acest context, atat in anii anteriori cat si in acest sezon, activitatea acestora s-a concentrat pe activitati de dirijare si fluidizare a traficului rutier, solicitandu-se ajutorul Serviciului Rutier Maramures, atunci cand situatia a impus-o.

In perioada la care s-a facut referire in postare, respectiv 07-09.12.2018, politistii au fost prezenti in zona domeniului schiabil, au desfasurat activitati de patrulare si totodata de verificare a modului in care se desfasoara traficul rutier. In perioada mentionata nu au fost inregistrate blocaje ale traficului rutier pe raza orasului Cavnic si nu au fost aplicate sanctiuni contraventionale pentru lipsa anvelopelor de iarna a autovehiculelor.

In ceea ce priveste afirmatiile conform carora politistii nu-si fac datoria, 80% din program lipsesc si subunitatea de politie este inchisa, va comunicam ca 24 de ore din 24 este asigurata continuitatea serviciului politienesc. Pentru situatiile de urgenta, echipajul de politie aflat in serviciul de patrulare poate fi apelat prin SNUAU 112 precum si pe numarul de telefon mobil de serviciu, afisat pe usa de acces in sediul subunitatii.

In legatura cu afirmatiile referitoare la compararea calitatilor si eficientei activitatilor politienesti ale Politiei Cavnic si Politiei Sisesti, prin raportare la numarul de locuitori si numarul de politisti incadrati, precizam ca evaluarea rezultatelor profesionale obtinute de catre politistii maramureseni constituie un atribut legal exclusiv al conducerii inspectoratului, care monitorizeaza permanent activitatea structurilor de politie.

Referitor la faptul ca niciun politist nu a fost prezent la evenimentul organizat in oras la data de 1 decembrie, va informam faptul ca politistii  Politiei orasului Cavnic au participat, alaturi de jandarmi, la  evenimentul "Marea Unire in Arta Artistilor Locali", organizat de Primaria Orasului Cavnic in fata Casei de Cultura Cavnic, pentru asigurarea ordinii si linistii publice pe timpul desfasurarii acestuia.

Asa cum am precizat si cu alte ocazii, corectitudinea si implicarea profesionala a politistilor constituie o preocupare permanenta a conducerii inspectoratului.

Suntem siguri ca toti putem deveni mai buni, concentrandu-ne exclusiv atat in sensul indeplinirii si evaluarii modului de exercitare a propriilor responsabilitati legale, cat si pe cooperarea cu alte institutii, bazata pe buna credinta si respect, in vederea realizarii dezideratelor comune.

I. SEF AL INSPECTORATULUI

Comisar sef de politie, GROZAVU LIVIU-CONSTANTIN

Un pacient a murit la usa medicului cardiolog
Citeste
Premiat pentru pensiunea traditionala din sisesti a pierdut mii de euro in doua zile din cauza electrica sa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.