Dupa 4 luni de arest, un cetatean ucrainean a fost achitat definitiv! politistul de frontiera provocator premiat de carmen dan

Caz incredibil petrecut la granita Romaniei cu Ucraina. Locul unde contrabanda cu tigari este in floare. Se spune ca pe frontiera externa a Uniunii Europene, in Maramures, tigarile de contrabanda "rasar" mai ceva ca "ciupercile dupa ploaie" .

In 20 septembrie 2017, cu surle si trambite, suntem anuntati intr-un comunicat de presa ca "in perioada 08-19.09.2017, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunului Maramures, in colaborare cu lucratori ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures si ai Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, au desfasurat o serie de activitati procedurale, subsumate documentarii si probarii unor activitati infractionale in materie de coruptie.

In urma administrari probelor, a rezultat presupunerea rezonabila ca inculpatul Z.Y., cetatean ucrainean, a comis infractiunea de dare de mita, prevazuta de art. 290 alin. 1 Cod Penal, constand in aceea ca, in intervalul de timp 08-18.09.2017, a promis unui functionar M.A I. din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei , martor denuntator in cauza, suma de 2.000 euro iar la data de 19.09.2017 i-a remis acestuia sumele de 1.500 euro si 600 dolari S.U.A., solicitandu-i in schimb sa isi incalce atributiile ce serviciu si sa ii furnizeze date si informatii din sistemul de supraveghere a frontierei de stat, prin comunicarea unui interval de timp in care o anumita zona de frontiera este nesupravegheata, pentru facilitarea unor activitati de contrabanda cu tigari, pe relatia Ucraina-Romania.

Astazi, 2 aprilie 2019, judecatorii Curtii de Apel Cluj au confirmat DEFINITIV solutia data de magistratii maramureseni.

"Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures impotriva sentintei penale nr. 175 din 10 octombrie 2018 a Tribunalului Maramures"

REFUZI MITA, NU SPUI CA AI PROVOCAT SI ESTI PREMIAT DE CARMEN DAN. CE CONTEAZA 5 LUNI DE AREST PREVENTIV NEVINOVAT

Fara sa tragem noi concluziile acestui caz instrumentat de procurorii maramureseni, cu sprijinul Politiei de Frontiera, va prezentam doar informatiile de lauda prezentate la data de 30 mai 2018.

"Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a premiat, in cadrul evenimentului prilejuit de Ziua Directiei Generale Anticoruptie, cinci angajati ai MAI care au dat dovada de integritate si au refuzat sume mari de bani oferite drept mita. .

Asteptam si un punct de vedere din partea ITPF Sighetu Marmatiei referitor la acest subiect. Totodata, am dori sa aflam si un punct de vedere al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

 

Citeste si

PARCHET: Cetatean ucrainean trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru dare de mita

Registrul entitatilor/unitatilor de cult este publicat pe site-ul ANAF
Citeste
Soferii maranord sunt nemultumiti de salariile mici si conditiile de munca
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.