Drumurile judetene 183 valea neagra-izvoare si 183a runcu-mara au fost inchise temporar circulatiei rutiere

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a fost sesizat cu privire la posibilitatea producerii de avalansa, respectiv prabusirea de copaci/brazi, sub greutatea zapezii pe DJ 183, Valea Neagra-Izvoare.

In teren s-au deplasat pentru verificarea sesizarii, pompieri militari din centrul operational al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" Maramures, reprezentant al Institutiei Prefectului-Judetul Maramures, un echipaj din cadrul Biroului Politiei Rutiere Baia Mare si angajati ai SC Drumuri si Poduri SA Maramures.

"S-a intervenit pentru degajarea brazilor prabusiti sub greutatea zapezii, indepartarea zapezii de pe ramurile arborilor aplecati spre sosea, dar au fost si taiati cu unelte copacii aflati in pericol iminent de prabusire. De asemenea, angajatii societatii care administreaza drumul au intervenit cu utilaje pentru deszapezirea drumului. S-a discutat cu proprietarii/administratorii de cabane din statiunea Izvoare despre probleme generate de ninsoarea abundenta", a spus presedintele C.J.S.U., Vasile Moldovan.

Personalul care s-a deplasat la fata locului s-a intalnit cu echipele de interventie de la SC Electrica, care lucrau la liniile electrice rupte de prabusirea copacilor. Stratul de zapada masoara in zona peste 100 cm.

Zona drumului forestier "Boriste" este impracticabila, iar angajatii de la societatea Electrica nu au putut remedia defectiunea pentru a alimenta cu energie electrica Varful Ignis. Aceeasi situatie a fost semnalata si pe DJ 183A, Runcu-Mara.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a reunit in sedinta extraordinara si a decis inchiderea temporara a celor doua drumuri judetene pana la efectuarea lucrarilor de deszapezire si de punere in siguranta a traficului rutier de catre societatea care administreaza si asigura practicabilitatea drumurilor judetene.

Ninse colete de tigari, refren de la granita
Citeste
Alerta in Maramures. Drumuri inchise din cauza avalansei!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.