Drumurile expres din Maramures au alocate cei mai multi bani cu aceasta destinatie din Planul National de Redresare si Rezilienta

Ieri seara a avut loc lansarea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Ludovic Orban.

Programul arata modul in care va fi dezvoltata Romania in urmatorul exercitiu financiar european, fiind vorba de peste 30 de miliarde de euro, bani europeni.

Investitiile cuprinse in Program vor fi facute in cele mai importante domenii din tara si au ca scop principal dezvoltarea si modernizarea societatii romanesti. Infrastructura de sanatate- constructia de spitale noi si extinderea celor existente, infrastructura scolara, fonduri pentru comunitatile locale, infrastructura rutiera- constructia de autostrazi si drumuri expres, digitalizarea administratiei si reformele structurale sunt principalele obiective prevazute in Programul propus de Guvernul liberal pentru Romania.

Drumurile expres Baia Mare – Jibou si Baia Mare – Satu Mare beneficiaza de cea mai mare alocare din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) la capitolul drumuri expres, conform documentului lansat joi seara de Guvern.

Din cele 2.336,73 milioane de euro prevazute pentru drumurile expres din Romania, 760,73 milioane de euro sunt destinati pentru proiectele care leaga Maramuresul de retelele de autostrazi nationale si europene.

Astazi a avut loc semnarea Acordului de Asociere intre Consiliul Judetean Maramures si Consiliul Judetean Zalau, pentru constructia drumului expres Baia Mare - Jibou, proiect in valoare de 423,90 milioane de euro.

In cadrul evenimentului de lansare au fost prezenti si Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene, Raluca Turcan, vicepremierul Romaniei, si Lucian Bode, ministrul Transporturilor, care si-au exprimat sustinerea fata de toate proiectele de dezvoltare a Maramuresului si, totodata, a punerii in aplicare a investitiilor prevazute in Planul lui Bogdan pentru judet.

Prezent la eveniment, Calin Bota, candidat PNL pentru Camera Deputatilor, a declarat ca: "Ma bucur ca fac parte din echipa care a elaborat acest Program amplu si strategic, care stabileste domeniile si investitiile prioritare pentru dezvoltarea Romaniei in exercitiul financiar european urmator, respectiv 2021-2027. Am prevazut in acest Program o serie de investitii si proiecte prioritare pentru societatea romaneasca si pentru modernizarea si dezvoltarea judetului nostru. Nu ne mai putem permite sa pierdem timpul fara sa atragem bani europeni, atat de necesari in procesul de dezvoltare a tarii noastre la standarde europene."

Guvernul liberal in colaborare cu administratiile liberale si cu un Parlamen majoritar liberal lupta pentru prosperitate si dezvoltare!

PNL Maramures, Cod AEP- 11200025

Articolul Drumurile expres din Maramures au alocate cei mai multi bani cu aceasta destinatie din Planul National de Redresare si Rezilienta apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Veste excelenta: Maramureseanca Madalina Breban va fi internata la o clinica din Austria pentru analize amanuntite si tratamentele necesare
Citeste
INTERVENtII ISU: Doua incendii in 24 de ore: la Ieud si Farcasa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.