Drama fetitei de 5 ani a padurarului ucis in maramures

Fiica mai mare a lui Liviu Pop, padurarul omorat in Codrul Maramuresului, a incaruntit de dorul tatalui ei care nu se va mai intoarce niciodata. In varsta de 5 ani, fetita a aflat adevarul despre moartea tatalui de la colegii de gradinita.

In 16 octombrie 2019, dupa ce a primit un telefon prin care era anuntat ca hotii de lemne se afla in perimetrul pe care il pazeste, Liviu Pop s-a grabit spre padure. De atunci, nu s-a mai intors in viata acasa. Familia traieste clipe greu de imaginat, cu multe intrebari la care nu a primit raspunsuri nici astazi. Ancheta a fost mutata la Bucuresti, dupa ce comunitatea Declic a cerut acest lucru din cauza impartialitatii procurorilor de la Maramures. Chiar si asa, nimeni nu spune nimic despre cei cu care Liviu Pop s-a intalnit pentru ultima oara in padure. Nimeni nu a fost pus sub acuzare, dar trupul padurarului, ciuruit de alice, s-a intors acasa doar intr-un sicriu.   Intr-un interviu acordat de Anamaria Pop, nevasta padurarului, postului Romania TV, femeia vorbeste despre clipele groaznice pe care trebuie sa le infrunte familia, ea impreuna cu cele trei fetite minore. Cel mai greu este pentru fetita mai mare. Anamaria a incercat sa o protejeze, spunandu-i ca tatal ei a fost implicat intr-un accident, dar a aflat adevarul de la colegii de gradinita.

"Cele mici, gemenele, nu stiu, iar cea mare este foarte afectata. Face consiliere psihologica. Initial, eu nu i-am spus decat ca a fost un accident in care tati si-a pierdut viata si mai multe detalii nu. Am protejat-o ca sa nu prinda ura pe oameni. Mi-am dorit sa o protejez ca sa fie cu sufletul impacat. Dar dupa prima zi de gradinita, doua saptamani a stat acasa, mi-a reprosat ca tati a fost impuscat si eu nu i-am zis. Deci copiii din grupa stiau tot. E ingrozitor", a declarat Anamaria Pop.

Fetita evita sa vorbeasca despre tatal ei si isi exteriorizeaza suferinta plangand multe ore in continuu, mai mult seara si aminteste de lucruri pe care nu le are, dar niciodata nu spune deschis ca-i este dor de tatal ei.    "A fost un soc pentru ea. A fost groaznic sa ii spun. De atunci este un alt om. Este mult mai maturizata, recent i-au aparut fire carunte. E groaznic", a mai supus Anamaria Pop in cadrul interventiei telefonice pe care a avut-o la postul de televiziune.  

Ancheta bate pasul pe loc, iar familia nu stie nimic din mersul acesteia

"Ne este teama ca nimeni nu va fi pedepsit. Dar avem incredere in Dumnezeu, pe El nu il poate mitui nimeni. La mine nu a venit nimeni. Cat timp a fost dosarul la Baia Mare am discutat o data, de doua ori cu procurorul, dar de cand a fost preluat de Bucuresti nu mai stim nimic. Absolut nimic", a mai aratat Anamaria Pop.    Familia Pop locuia intr-o casa in constructie pe care Liviu a inceput-o sa o ridice. Din cauza situatiei financiare, Anamaria si cele trei fetite, doua gemene de un an si o minora de 5 ani, s-au mutat la casa parinteasca a Anamariei, in zona orasului Sighetu Marmatiei. 

Simona Vasiac, Adevarul de Baia Mare.

Citeste mai mult: adev.ro/q2t9q8

A scapat fara nicio zgarietura dintr-un accident teribil
Citeste
15 controale efectuate de politisti la societati economice care comercializeaza pomi de Craciun
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.