Doua persoane arestate preventiv pentru 30 de zile dupa ce au cultivat cannabis la lapusel

Aducem la cunostinta opiniei publice ca prin incheierea penala nr. 55/DL, pronuntata la data de 17.10.2019, in dosarul nr. 1999/100/2019 al Tribunalului Maramures, s-a dispus, la propunerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Maramures, arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 17.10.2019, si pana la data de 15.11.2019, inclusiv, a doi inculpati in varsta de 29 si 26 de ani, cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de trafic de droguri de risc, fapta pedepsita cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Pentru a dispune masura arestarii preventive a inculpatilor, instanta a retinut ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca acestia, in perioada aprilie-octombrie 2019, au procurat seminte de cannabis si le-au cultivat pe un teren situat in proximitatea municipiului Baia Mare, pe malul raului Lapus, ulterior intretinand cultura de cannabis. De asemenea, instanta a retinut ca in noaptea de 11/12 octombrie 2019, inculpatii au recoltat o parte din plantele de cannabis si le-au transportat si depozitat pentru uscare intr-un apartament pus la dispozitie de un coinculpat, in urma cantaririi rezultand cantitatea de 17.095 grame cannabis .
Inculpatii au contestat hotararea Tribunalului Maramures, dosarul urmand a fi inaintat Curtii de Apel Cluj pentru solutionarea caii de atac.

Un mort si doi raniti intre Sieu si ieud
Citeste
Portmoneu gasit, predat politiei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.