Doua incendii lichidate in Maramures in ultimele 24 de ore

POMPIERII, IN ACTIUNE  In ultimele 24 de ore pompierii maramureseni au intervenit pentru lichidarea a doua incendii. Militarii Sectiei de Pompieri Viseu de Sus au intervenit in Leordina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un cos de fum. In urma incendiului a ars funinginea din cosul de evacuare al fumului.

Pompierii sigheteni au intervenit in Sarbi, alaturi de pompierii voluntari din Budesti, unde podul unei case a fost cuprins de flacari. Focul a distrus circa 120 de metri patrati de acoperis din lemn si aproximativ 50 de metri patrati de pod din lemn.

Deoarece majoritatea cauzelor probabile de producere a incendiilor din ultima perioada au fost cosurile de fum, pompierii vin in sprijinul comunitatilor cu cateva masuri de prevenire legate cosurile de fum:

  1. a) cosurile din zidarie vor fi izolate fata de elementele combustibile ale planseelor si acoperisurilor astfel:
  • la trecerea prin acoperis, prin lasarea unei distante de cel putin 10 cm intre fata exterioara a zidariei cosului si elementele acoperisului, iar golul produs se inchide cu un sort de tabla
  • usitele de vizitare trebuie mentinute in stare corespunzatoare de functionare.
  1. b) cosurile de fum se prelungesc deasupra acoperisului cu 0,5 – 0,8 m;
  2. c) cosurile din zidarie vor fi permanent intretinute fara crapaturi si curatate. Este interzis a se folosi cosurile din zidarie netencuite;
  3. d) cosurile de fum din metal nu vor fi instalate la o distanta mai mica de 70 cm fata de peretii de scandura sau paianta.

 

Informatii furnizate de ISU Maramures

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Majorarea artificiala a bugetului din Sanatate nu se va regasi in sanatatea romanilor"
Citeste
Tigariada, cu sau fara focuri de arma
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.