Doua femei sunt cautate de politisti dupa ce i-au "donat" unei batrane 200 de lei in schimbul a 10 000 de lei

ATENTIE BAIMARENI Ieri, 17 iulie, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca o femeie din Baia Mare a ramas fara o suma importanta de bani, dupa ce a primit in casa doua necunoscute.

Primele informatii au relevat ca femeia, de 80 de ani, a fost abordata de cele doua necunoscute in timp ce se afla in fata usii de acces in locuinta sa, situata pe bulevardul Unirii din municipiu. Sub pretextul ca doresc sa-i ofere bani si produse alimentare, victima le-a primit pe cele doua in bucatarie. Una dintre ele i-a spus ca doreste sa ii doneze 200 de lei si i-a inmanat batranei 500 de lei cerandu-i sa-i restituie restul de 300 de lei. Baimareanca s-a dus intr-o camera, a luat un plic cu bani din care a luat 200 de lei pe care i-a dat tinerei.

Dupa ce cele doua "binevoitoare" au plecat, femeia si-a dat seama ca ii lipseste plicul cu toti banii pe care ii avea. Prejudiciul este de aproximativ 10 000 de lei.

In cauza, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt si continua cercetarile in vederea identificarii autoarelor si recuperarii prejudiciului.
Politistii atrag atentia cetatenilor sa nu accepte "donatii" de acest gen, care se bazeaza pe naivitatea potentialelor victime si ascund intentii infractionale evidente.

Recomandarile Politiei

In cazul in care la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand, cumpara diferite produse sau vor sa va ofere diferite servicii sau sa va ofere gratis lucruri, evitati-le!! In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta! Nu putine au fost cazurile cand, profitand de naivitatea unor persoane, diversi "vanzatori" de diferite bunuri, "donatori" au actionat intr-un moment de neatentie al locatarului!

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Emblema de onoare a m
Citeste
Judecatoria Slatina a decis: Sorina poate pleca din tara cu parintii adoptivi
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.