Doua familii din viseu de sus, parate de vecini

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus au fost inregistrate, la data de 30.04.2020, un numar de patru dosare penale, toate avand ca obiect savarsirea infractiunii de ,,zadarnicirea combaterii bolilor", prev.si ped.de art.352 alin.1 Cod penal.

In fapt, in data de 30.04.2020, in urma unor informatii vizand raspandirea noului virus COVID 19, organele de cercetare penala din cadrul Politiei orasului Viseu de Sus s-au deplasat la domiciliile a patru persoane domiciliate pe raza orasului Viseu de Sus, de fapt doua familii, unde au constatat faptul ca, la data de 27.04.2020, in jurul orei 14:10, acestea au intrat in tara, prin vama Nadlac, intorcandu-se din Austria cu un autoturism, evitand carantina. Ajunsi acasa la Viseu de Sus, cele doua familii s-au autoizolat, dar vecinii s-au sesizat si au anuntat politia.

Se efectueaza cercetari in aceste dosare penale pentru a se stabili conditiile in care acestea nu au fost plasate in carantina.

Activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de procedura penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a principiului prezumtiei de nevinovatie.

Vreme capricioasa in Maramures pana in 7 mai: Sunt asteptate in judet episoade cu ploi si intensificari de vant, dar si ninsori la munte
Citeste
REMIX-ul unui baimarean cu salutul "Jo napot kivanok, PSD" a presedintelui Iohannis, urmarit de sute de mii de romani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.