Doua dosare penale pentru nerespectarea prevederilor stabilite in ordonantele militare

Structurile teritoriale mixte din Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii Nationale, dar si din politia locala au participat in sistem integrat si au executat la nivelul judetului nostru 125 de misiuni specifice pentru depistarea persoanelor care se sustrag sau nu respecta masurile stabilite de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor reveniti in tara, verificarea respectarii masurii de izolare la domiciliu de catre cetatenii aflati in evidente, verificarea respectarii interdictiilor impuse dupa declararea starii de urgenta societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate, controale pentru combaterea criminalitatii economice.

In executarea misiunilor au fost angrenate 343 de efective, care s-au deplasat in teren si au verificat peste 3400 de cetateni aflati in izolare la domiciliu.

Pentru incalcarea prevederilor legale s-au aplicat 178 de sanctiuni contraventionale in valoare de 199.400 lei. Pentru nerespectarea masurilor de izolare la domiciliu o persoana a fost introdusa in carantina institutionalizata si plata cheltuielilor aferente.

De asemenea, in ultimele 24 de ore, au fost identificate si sanctionate 165 de persoane care nu au respectat prevederile stabilite de Ordonanta Militara nr.3 cu privire la interzicerea deplasarii persoanelor in afara locuintei/gospodariei.

Organele abilitate au procedat la intocmirea si inregistrarea a doua dosare penale pentru nerespectarea prevederilor stabilite in ordonantele militare. Sunt in izolare la domiciliu 649 de persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina se afla 898 de persoane, venite in tara din state aflate in zona de risc rosie si care conform procedurilor au intrat in carantina institutionalizata.

Conform datelor centralizate au iesit din izolare la domiciliu pana in prezent 2600 de persoane, respectiv 262 de persoane din carantina institutionalizata.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta face apel la cetateni sa respecte prevederile ordonantelor militare, masurile de igiena si de distantare sociala recomandate de catre specialisti, dar si sa se informeze doar din surse oficiale.

PS Iustin: "Parintii de la Sfantul Munte Athos ne spun ca Dumnezeu a trimis aceasta incercare pentru ca lumea este prea lumeasca, prea pacatoasa"
Citeste
Spania depaseste pragul de 10.000 de morti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.