Dosare penale pentru conducere sub influenta alcoolului, minor prins la volan, sanctiuni pentru neutilizarea centurii de siguranta

Pe tot parcursul acestui week-end politistii rutieri din Sighetu Marmatiei au actionat pe raza de competenta pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. In cadrul activitatilor desfasurate, acestia au depistat trei persoane care au pus in pericol siguranta pe drumurile publice, conducand autoturisme in stare de ebrietate.

Sambata dupa-amiaza politistii dinSighetu Marmatiei au intervenit, pe D.J.186, dupa ce au fost sesizati prin SNAUAU 112 despre faptul ca un autoturism se deplaseaza haotic dinspre Barsana spre Sighetu Marmatiei. In momentul in care a fost depistat de politisti autoturismul era oprit pe raza localitatii Oncesti. Verificarile politistilor au relevat ca autoturismul a fost condus de un clujean de 37 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentratie de 0.75 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Recordul de alcool la volan apartine unui sighetean de 45 de ani. Acesta a fost depistat de politisti ieri dupa-amiaza, in timp ce conducea un autoturism pe strada Geroge Cosbuc din municipiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 1.17 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sange.

Azi-noapte, la ora 00.40, politistii au depistat un tanar de 28 de ani, din Hoteni, care conducea pe strada Faget din Sighetu Marmatiei, cu o alcoolemie de 0.53 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In toate cazurile politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile, urmand ca la finalizarea lor sa fie dispuse masuri legale.

SIGURANTA PE DRUMURILE PUBLICE – prioritate a politistilor

Actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere pe D.N.18 SI D.N. 19 – pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar si pentru constientizarea participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun atunci cand comit nereguli au actionat ieri, 10 noiembrie, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Sarasau.

Intre orele 08.00 – 17.00 politistii au oprit pentru verificari 50 de autoturisme conduse pe D.N. 18, D.N. 19 si D.J. 185 Rona de Sus – Remeti. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru neutilizarea centurii de siguranta.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 5 500 de lei. Totodata, a fost retinut un certificat de inmatriculare si a fost ridicat un set de placute de inmatriculare.

Baia Sprie – pe tot parcursul zilei de sambata, politistii din Baia Sprie au fost prezenti pe drumurile publice pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie sau ranirea unor persoane.
Ca urmare a abaterilor constatate, politistii au aplicat 16 sanctiuni contraventionale, in valoare de 5800 de lei. Ca masura complementara, politistii au dispus retinerea a doua permise de conducere, retragerea unui certificat de inmatriculare si ridicarea unui set de placute de inmatriculare.
Totodata politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile fata de un tanar de 21 de ani, din Cavnic, care conducea pe strada Ignisului din Baia Sprie, chiar daca nu detine permis de conducere. De asemenea, verificarile politistilor au relevat ca valabilitatea placutelor cu numerele de inmatriculare ale autoturismului condus era expirata.

Tanar de 17 ani, din Moisei, depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism pe drumul public

Duminica dimineata, la ora 04,25, politistii din Borsa au oprit pentru verificari un autoturism condus pe strada Dragos Voda din oras. La volan a fost identificat un tanar de 17 ani, din Moisei, iar in calitate de pasageri in autoturism se aflau alti doi minori.
Intrucat tanarul care a condus autoturismul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile, urmand ca la finalizarea lor sa propuna masuri legale.

La Ticau, un tanar, care a condus un autoturism fara a detine permis, a provocat un accident de circulatie. Sambata seara, in jurul orei 23.00, politistii au intervenit la accidentul sesizat telefonic. La fata locului s-a constatat ca tanarul de 19 ani, din localitate, care conducea un autoturism, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului, a parasit partea carosabila prin partea stanga a directiei sale de mers si s-a rasturnat in santul de pe marginea drumului. In urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0,13 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Bunuri de 46
Citeste
L-aTi vAzut? un barbat din targu lapus este de negasit de o saptamana
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.