Dosare penale pentru ca au urcat bauti la volan, 46 de vitezomani sanctionati de politisti

Prezenti si duminica pe drumurile publice, politistii au oprit pentru verificari mai multe autoturisme, atat pentru a verifica daca sunt respectate prevederile Ordonantelor Militare cat si pentru a-i depista pe cei care comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere si pun astfel in pericol vietile celor care se afla pe drumurile publice. Dintre cei opriti pentru verificari, patru persoane au emanat halena alcoolica si s-au ales cu dosare penale.

Spre exemplu, politistii din Baia Sprie au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, iar persoana aflata la volan si-a continuat deplasarea. In consecinta politistii au pornit in urmarirea sa, iar in curtea unui imobil, unde a oprit, politistii l-au imobilizat pe barbatul care se afla la volan si condus la sediul politiei, unde au constatat ca este vorba de un barbat de 33 de ani din Chiuzbaia. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Tot ieri, pe D.N. 1C, pe raza orasului Tautii Magheraus, politistii au depistat aseara un baimarean de 54 de ani, care conducea cu o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Aseara, in jurul orei 21:00, patrula de ordine si siguranta publica din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Farcasa a oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 32 de ani din comuna. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Azi-noapte, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Suciu de Sus care patrulau pe raza localitatii Rusor au observat ca o persoana care conducea din sens opus a virat brusc la dreapta pe o strada lateral la vederea echipajului de politie. Politistii au pornit in urmarirea autoturismului, iar persoana de la volan a oprit la aproximativ 50 de metri. Conducatorul auto, care emana halena alcoolica, a refuzat sa prezinte pentru control documentele personale si ale autoturismului. De asemenea acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest iar in momentul in care a fost informat ca urmeaza sa fie condus la Spitalul Orasenesc Targu-Lapus in vederea recoltarii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, a devenit recalcitrant si s-a opus masurii, motiv pentru care a fost imobilizat. Politistii au stabilit ca este vorba de un barbat de 50 de ani domiciliat in comuna Copalnic-Manastur.
Intrucat a refuzat sa se supuna recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prevalarea de mostre biologice.
In toate cazurile continua cercetarile urmand a fi dispuse masuri legale.

46 persoane care au condus cu viteza excesiva pe DN1C sanctionate de politisti

Politistii Serviciului Rutier Maramures au organizat in perioada 01 – 03 mai a.c. actiuni punctuale, pe D.N.1C, pentru identificarea persoanelor care conduc cu viteza peste limita legala.

Folosind aparatura radar din dotare, politistii au oprit mai multe autovehicule inregistrate cu o viteza ce a depasit limita legala. Astfel, din cele 49 de sanctiuni aplicate, 46 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteza. In 40 de cazuri politistii au dispus si masura complementara a retinerii permisului de conducere. Alte trei permise au fost retinute pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 40 000 de lei.

Tudor Marta: "Vom privi handbalul cu alti ochi, vom reusi sa umplem mai multe sali, ne vom bucura de spectacol"
Citeste
Din 15 mai se vor deschide saloanele de coafura, cabinetele stomatologice si muzeele
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.