Dosare penale, amenzi si marfuri confiscate de politisti in weekend

Duminica, 10 februarie, ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Maramures au continuat sa actioneze pe linia prevenirii si combaterii faptelor ilicite in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala.


In urma verificarilor efectuate la punctele de lucru a noua societati comerciale si persoane fizice, politistii au depistat mai multe articole de imbracaminte, purtand insemnele unor branduri de renume, susceptibile a fi contrafacute, dar si produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, ce urmau a fi comercializate.

Politistii au intocmit sase dosare penale reprezentantilor firmelor in cauza, cercetarile continuand sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute si pedepsite de Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.

De asemenea politistii au aplicat trei sanctiuni contraventionale, in valoare de 30.000 de lei, pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si ale Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Totodata s-a dispus indisponibilizarea articolelor de imbracaminte si a produselor alimentare expirate identificate, precum si ridicarea in numerar a sumei de 634 de lei.

Doi tineri prinsi pe somes pescuind fara a detine permise de pescuit
Citeste
Cum se poate ca fanul dintr-o anexa sa valoreze aproape 150.000 de lei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.