DOSAR DE EVAZIUNE FISCALA: Aplicatia folosita de patroni de restaurante si baruri pentru a nu inregistra toate vanzarile. "Este legala, insa poate fi utilizata intr-un anumit mod"

Politistii au facut joi, 11 ianuarie, 26 de descinderi in judetele Arges si Maramures, intr-un dosar de evaziune de fiscala si frauda informatica. In dosar, exista suspiciuni ca, timp de mai multi ani, administratori ai unor restaurante, baruri si puburi au folosit o aplicatie informatica in asa fel incat nu toate vanzarile sa fie inregistrate, fapt care ducea la nefiscalizarea unora dintre incasari. "La data de 11 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arges, sub coordonarea un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, au efectuat 26 de perchezitii domiciliare, in judetele Arges si Maramures, la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane cercetate pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si frauda informatica. Din cercetari s-a stabilit ca, in perioada 2017 – 2023, mai multe localuri de alimentatie publica, din judetul Arges, ar fi omis sa evidentieze, in documentele contabile si in alte documente legale, operatiunile comerciale efectuate, inclusiv prin utilizarea necorespunzatoare a unui soft informatic de gestiune, in scopul inregistrarii doar partiale a incasarilor in evidentele contabile", au transmis oficialii Politiei judetene Arges. Potrivit acestora, 30 de persoane vor fi duse la sediul politiei pentru audieri. Surse judiciare au declarat ca vizati de ancheta sunt administratori ai unor restaurante, baruri si puburi care foloseau o aplicatie informatica in asa fel incat sa nu fie inregistrate toate vanzarile. Aplicatia dezvoltata de o companie din Maramures este una legala, insa, prin folosirea acesteia intr-un anumit mod, era eludata obligatia de la plata taxelor, au precizat sursele citate.

EXCLUSIV: Perchezitii DNA si DGA la CAS Maramures dar si la domiciliile celor din conducere
Citeste
Angajatii din asistenta sociala cer deblocarea posturilor vacante. Sanitas ameninta cu declansarea conflictului de munca
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.