Doi ucrainieni cercetati pentru contrabanda si mii de pachete cu tigari confiscate

ACTIUNE LA FRONTIERA   In acest sfarsit de saptamana, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit in doua autoutilitare identificate in trafic, dar si la frontiera verde, cantitatea totala de 19.265 de pachete cu tigari, in valoare de 225.380 lei, provenita din contrabada. Doi cetateni ucraineni sunt cercetati pentru contrabanda, iar cele doua autovehicule folosite in activitatea infractionala au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.

Ieri, 16 noiembrie 2019, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Siret, judetul Suceava, in cooperare cu lucratori din cadrul Politiei Oraselor Scheia si Gura Humorului, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 11.30, au fost identificate si oprite in trafic pe drumul european E 58 doua autoutilitare, inmatriculate in Ucraina, conduse de doi cetateni ucraineni, in varsta de 23 si 52 de ani, despre care existau date ca transporta tigari provenite din contrabanda.

In urma unui control specific, in plafonul ambelor autovehicule s-a constat ca sunt ascunse tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii acestora, impreuna cu cei doi soferi ucraineni, la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

Astfel, in plafonul celor doua masini, a fost descoperita cantitatea totala de 6.195 pachete tigari, in valoare de 72.500 lei, marfa care a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoutilitarele in valoare totala de 76.000 lei folosite la transportul tigarilor au fost indisponibilizate la sediul Politiei de Frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.

Cazuri similare s-au inregistrat si la nivelul Sectoarelor Politiei de Frontiera Brodina si Sighetu Marmatiei, unde politistii de frontiera au descoperit mai multe colete cu tigari, iar in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.290 de pachete cu tigari, in valoare totala de 38.480 lei.

In toate cazurile tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, efectuandu-se totodata verificari in vederea identificarii tutror persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale.

Informatii furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

Arhiereul vicar Timotei: "Noi nu avem aici, pe pamant, cetatea statatoare"
Citeste
DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Maramuresenii pretuiesc valorile liberale si voteaza pentru o Romanie normala!"
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.