Doi tineri de 19 ani au dosare penale pentru infractiuni rutiere

Ieri, 03 martie, ora 14.00, politistii din Vadul Izei au oprit pentru verificari, un autoturism care circula pe DC11, in localitatea Valea Stejarului. La volanul autoturismului a fost identificat un tanar de 19 ani din Nanesti. In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca acesta nu detine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Totodata, s-a constatat faptul ca autoturismul pe care acesta l-a condus, figureaza ca si radiat din circulatie, iar numerele de inmatriculare, eliberate de autoritatile bulgare, au fost montate de pe un alt autoturism.

Tot ieri, 3 martie, in jurul orei 19, politistii din Somcuta Mare au oprit pentru control pe DN 1C, o autoutilitara care a tractat o remorca cu o greutate de 2.700 kg. La volanul acesteia, a fost identificat un tanar de 19 ani din Republica Moldova care nu detine permis de conducere corespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
In ambele cauze politistii au intocmit dosare penale si in continuare se efectueaza cercetari.

Zilnic pe drumurile publice pentru siguranta participantilor la traficul rutier

Politistii rutieri au fost si ieri prezenti pe drumurile publice din judet, in special pe arterele de circulatie cu risc ridicat de producere a unor incidente. Cele mai multe activitati au fost de natura preventiva si au fost organizate in vederea depistarii la timp a persoanelor care conduc neregulamentar sau cu defectiuni tehnice la autoturismele pe care le conduc.
Din fericire, in cursul zilei de ieri nu s-au inregistrat accidente de circulatie soldate cu ranirea sau victimizarea unor persoane.
Politistii din Viseu de Sus si cei din Seini au efectuat actiuni pentru cresterea gradului de disciplina rutiera si de informare a participantilor la traficul rutier cu privire la importansa respectarii tuturor normelor rutiere.
In urma activitatilor, politistii au aplicat 30 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 5.800 de lei, iar ca masura complementara a fost retinut un permis de conducere, un certificat de inmatriculare si un set de placute de inmatriculare.
Totodata, politistii din Baia Sprie au efectuat verificari impreuna cu reprezentanti ai R.A.R. Maramures, pentru a se asigura ca starea tehnica a autovehiculelor oprite nu afecteaza siguranta pe drumurile publice.
Neregulile constatate au impus aplicarea a 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 2 300 de lei, si retragerea a trei certificate de inmatriculare.
Recomandarile politistilor pentru circulatie in siguranta raman aceleasi: viteza adaptata, asigurare temeinica, rabdare si respect in trafic. Va dorim drumuri bune, fara incidente!

Alta zi, alte amenzi
Citeste
Astazi politistii au deschis dosar penal pe numele profesorului care ar fi agresat un elev de clasa viii-a
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.