Doi maramureseni au murit dupa ce au cazut dintr-o telecabina intr-o prapastie in austria

Doi muncitori forestieri de origine romana, in varsta de 21 si 29 de ani, si-au pierdut viata joi, 12 septembrie 2019, intr-o padure din satul Winklsagritz, comuna Grosskirchheim din Austria, scrie Kleine Zeitung.

Conform informatiilor noastre cei doi tineri, Nicolae si Vasile sunt din comuna maramureseana Poienile de Sub Munte, catunul Uloha.

Din primele informatii reiese ca muncitorii romani se aflau intr-o telecabina care transporta lemne deasupra unei prapastii, cand acestia au cazut si au decedat pe loc. Circa 70 de membri ale echipelor de salvare au fost mobilizati pentru a recupera corpurile neinsufletite ale conationalilor nostri, in timp ce un elicopter medical a aterizat la locul accidentului pentru a-i transporta la spital.

Din pacate pentru cei doi tineri muncitori romani nu s-a mai putut face nimic, iar trupurile lor au fost recuperate la cateva ore dupa tragedie de catre echipele de salvare. Inca nu este clar motivul pentru care cei doi romani au cazut din telecabina, daca a fost din cauza vitezei cu care aparatul, controlat tot de un roman in varsta de 28 de ani, circula deasupra prapastiei sau daca tinerii romani au cazut in mod accidental.

In Grosskirchheim si Mortschach aproximativ 60 de romani si bosniaci lucreaza in prezent la padure "Desi exista pregatire in Austria pentru lucratorii forestieri cu trei ani de ucenicie si trei ani de practica, antreprenorii nu sunt obligati sa angajeze lucratori calificati", a declarat Dieter Seebacher, de la Forstliche Ausbildungsstatte Ossiach.

"Deseori muncitorii vin de la sate. De obicei, se pregatesc reciproc in Carintia, aproape de padure. Daca nu sunt capabili sau nu mai vor sa lucreze, se intorc in tara lor si se aduce un om nou, de obicei mai tanar", mai spune Seebacher. Conationalii nostri se pare ca lucrau la curatarea unei zone de padure care a fost grav afectata de o furtuna.

Trebuie sa precizam si faptul ca anul trecut in aceeasi zona un alt tanar din Poienile de Sub Munte si-a pierdut viata tot intr-un tragic accident de munca.

15 septembrie
Citeste
"Academia de dans si creatie Galactic Dance" a implinit un an de la lansare  
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.