Doi cetateni din armenia, depistati de politistii de frontiera la rona de sus

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei – judetul Maramures au depistat si predat autoritatilor de frontiera din Ucraina, doi cetateni din Armenia, care intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.

Ieri, 24 ianuarie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, jud. Maramures, au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 01.30, politistii de frontiera au depistat, in apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localitatii de frontiera Rona de Sus, jud. Maramures, doi cetateni straini care nu isi justificau prezenta in zona.

Intrucat persoanele in cauza nu vorbeau limba romana, aveau hainele ude si nu detineau documente de identitate asupra lor, au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, in vederea continuarii cercetarilor.

In cadrul verificarilor preliminare, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt doi cetateni din Armenia, in varsta de 30, respectiv 33 de ani. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cei doi cetateni din Armenia fiind preluati de autoritatile de frontiera ucrainene, in baza acordului de readmisie, in vederea continuarii cercetarilor si luarii masurilor legale ce se impun.

SOS biserica monument din Buteasa! Se pot face donatii pentru salvarea ei
Citeste
Case ingropate de nameti in borsa si firiza
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.