Doi barbati din Cavnic s-au ratacit in munti

ACTIUNE DE SALVARE  In data de 19.09.a.c., in jurul orei 16:30, s-a primit un apel prin S.N.U.A.U. 112, referitor la doua  persoane ratacite in zona Cavnic, judetul Maramures.

La fata locului s-a deplasat de indata, patrula montana de jandarmi Cavnic. La actiunea de cautare si salvare au participat 2 jandarmi cu 2 autospeciale. Pentru a acoperi eficient zona in care persoanele in cauza s-au ratacit, patrula montana de jandarmi s-a impartit, stabilindu-si traseele de cautare. Persoanele in cauza, doi barbati, in varsta de 20, respectiv 39 ani, din localitatea Cavnic, au fost gasite in jurul orei 17:10 in zona numita Taul cu Brazi, neavand nevoie de ingrijiri medicale, aflandu-se intr-o stare buna, putin speriati.

Jandarmeria Maramures reaminteste turistilor care se vor afla in zonele montane ale judetului Maramures ca, inainte de a pleca in drumetie, sa aiba in vedere cateva dintre recomandarile jandarmilor montani:

Inainte de a pleca in zona montana, informati-va asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starii vremii, conditiilor climatice locale; plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim-ajutor si nu riscati sa plecati singuri la drum; folositi numai traseele marcate, urmariti marcajele; in cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau a inrautatirii vremii, retrageti-va la cea mai apropiata cabana; apelati cu incredere la patrulele de jandarmi montani si respectati indicatiile acestora; nu consumati bauturi alcoolice inainte sau in timpul practicarii sporturilor montane sau a drumetiilor; nu deteriorati amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele; sa evitati deplasarile cu animale de companie in zone izolate si deplasarile pe timpul noptii in zonele impadurite; sa solicitati sprijinul jandarmilor montani apeland numarul unic de urgenta 112, specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt persoanele aflate in dificultate.

Informatii furnizate de IJJ Maramures

Concert extraordinar sustinut de Furiant Quartet la Memorialul Sighet
Citeste
Mai multe sanse impotriva cancerelor de sange: 66.128 de persoane inscrise in Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.