DIN 17 IUNIE: Trafic reluat prin PTF Sighetu Marmatiei

Incepand de azi, 17.06.2020, in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, s-a reluat traficul international de persoane si marfuri prin mai multe puncte de trecere a frontierei deschise la granita cu Bulgaria, R. Moldova, Ucraina si Serbia, dupa cum urmeaza:

  • P.T.F. Negru Voda rutier si feroviar (judetul Constanta)
  • P.T.F. Turnu Magurele rutier (bac) si portuar (judetul Teleorman)
  • P.T.F. Portile de Fier II rutier (judetul Mehedinti)
  • P.T.F. Jimbolia feroviar (judetul Timis)
  • P.T.F. Sighetu Marmatiei rutier (judetul Maramures)
    Masura va contribui la fluidizarea traficului prin punctele de trecere, in contextul masurilor de relaxare pentru efectuarea calatoriilor internationale si a cresterii valorilor de trafic la frontiera.

La granita cu Ungaria, inca de la mijlocului lunii mai, traficul a fost reluat gradual, in prezent fiind operationale 11 puncte de trecere a frontierei (10 in regim international pentru persoane, autoturisme si camioane si 1 pentru lucratorii transfrontalieri), sens in care recomandam participantilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, astfel incat sa evitam aparitia suprasolicitarilor in unele dintre acestea.
In continuare ramane suspendata temporar, total sau partial, activitatea prin urmatoarele puncte de trecere a frontierei de stat, astfel:

La frontiera romano-ungara:

  • P.T.F. Carei – feroviar, judetul Satu Mare.
  • P.T.F. Sacuieni, judetul Satu Mare (cu exceptia lucratorilor transfrontalieri)

La frontiera romano-bulgara:

  • P.T.F. Lipnita, judetul Constanta
  • P.T.F. Dobromir, judetul Constanta
  • P.T.F. Bechet (cu exceptia traficului de marfa)

La frontiera romano-ucraineana:

  • P.T.F. Isaccea, judetul Tulcea

La frontiera romano-moldoveana:

  • P.T.F. Radauti Prut, judetul Botosani
  • P.T.F. Oancea, judetul Galati

La frontiera romano-sarba:

  • P.T.F. Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti (cu exceptia traficului de marfa)
  • P.T.F. Orsova, judetul Mehedinti
  • P.T.F. Moldova Noua, judetul Caras-Severin
  • P.T.F. Naidas, judetul Caras-Severin
  • P.T.F. Valcani, judetul Timis
  • P.T.F. Stamora Moravita, judetul Timis – feroviar (cu exceptia traficului de marfa)
  • P.T.F. Lunga, judetul Timis
  • P.T.F. Foeni, judetul Timis

Mai multe informatii privind situatia punctelor de frontiera se regasesc pe aplicatia Trafic on-line care poate fi accesata la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

In continuare, se interzice intrarea pe teritoriul Romaniei, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetatenilor straini din state Non-UE, respectiv care nu apartin spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene, precum si apatrizilor. Sunt exceptati de la aceste prevederi urmatorii cetateni straini:
? membri de familie ai cetatenilor romani;
? membri de familie ai cetatenilor altor state membre ale U.E. sau ale Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene, cu rezidenta in Romania;
? persoane care poseda o viza de lunga sedere, un permis de sedere sau un document echivalent permisului de sedere eliberat de autoritatile, ori un document echivalent acestora emis de autoritatile altor state, potrivit dreptului U.E.;
? persoane care se deplaseaza in interes profesional, dovedit prin viza, permis de sedere sau un alt document echivalent, respectiv cadre medicale, cercetatori in domeniul medical, cadre medicale pentru ingrijire geriatrica, precum si transportatorii si alte categorii de personal implicat in transportul de bunuri care asigura astfel de transporturi necesare;
? personal diplomatic sau consular, personal al organizatiilor internationale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
? persoane in tranzit, inclusiv cei repatriati ca urmare a acordarii protectiei consulare;
? pasageri care calatoresc din motive imperative;
? persoane care au nevoie de protectie internationala sau din alte motive umanitare.

In continuarea masurilor dispuse de catre oficialii ministerelor afacerilor interne din Romania si Ungaria pentru fluidizarea traficului la granita comuna, autoritatile maghiare au comunicat faptul ca incepand cu data de 17.06.2020, ora 00:00 (ora Ungariei), cetatenii romani pot tranzita teritoriul Ungariei fara restrictii. Aceasta masura se aplica deopotriva cetatenilor proprii.

Reamintim faptul ca, incepand cu data de 15.06.2020, ora 00.00, sunt exceptate de la masura de carantinare/izolare la locuinta persoanele care sosesc din tarile stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul National de Sanatate Publica, aprobate prin hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Confederatia Elvetiana, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1798-lista-zonelor-afectate-valabila-de-la-15-06-2020). Totodata, persoanele care vin in Romania din tarile care fac obiectul exceptiei de la carantinare/izolare, dar care, inaintea plecarii din tara respectiva, nu au stat cel putin 14 zile pe teritoriul acesteia intra in carantina/izolare la locuinta/ locatia declarata, impreuna cu colocatarii, inclusiv familia/apartinatorii, dupa caz.

Revenim cu precizarea ca, la intrarea in tara, pe langa controlul specific, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea triajului epidemiologic.
Modelul de declaratie se regaseste si poate fi descarcat de pe site-ul politiei de frontiera, de la urmatorul link: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-model-declaratie-de-completat-la-intrarea-in-tara-pentru-participantii-la-trafic-20303.html

Articolul DIN 17 IUNIE: Trafic reluat prin PTF Sighetu Marmatiei apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Masurile ce trebuie luate in salile de pariuri sportive, precum si in cele destinate jocurilor de noroc. Nu uitati acasa masca si pixul!
Citeste
Ungaria a acceptat ca persoanele care vin din Romania sa nu mai stea in carantina si izolare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.