Dezvoltarea noului cartier Pintea Viteazul si demararea reabilitarii termice a blocurilor, printre proiectele aprobate la ultima sedinta a Consiliului Local

Nu mai putin de 45 de proiecte de importanta majora pentru Baia Mare si pentru cetatenii municipiului au fost supuse atentie consilierilor locali, in sedinta extraodinara convocata in 12 august de primarul Catalin Chereches. La initiativa primarului municipiului Baia Mare alesii locali au fost chemati sa-si de-a acordul pentru proiecte de importanta majora pentru baimareni, dar nu numai .

Proiectul privind zona Pintea Viteazul a primit unda verde

Proiectul, care vizeaza "Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire sociala in zona Pintea Viteazul" a fost aprobat cu unanimitate de voturi de catre consilierii locali. Finantat prin Programul Operational Sectorial Regional 2014-2020, Axa prioritara 4, Sprijinirea dezvoltarii durabile –proiectul are o valoare totala de peste 22 de milioane de lei, iar contributia proprie a municipalitatii este reprezentata de achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului precum si de contributia de 2% din valoarea eligibila a proiectului, care odata finalizat va adauga plus valoare zonei si va face posibila o dezvoltare durabila a zonei. De asemnea se doreste prelungirea strazii Garii pana la intersectarea cu bulevardul Unirii.

Au fost aprobate hotararile finale inainte de demararea reabilitarii a 30 de blocuri

Tot in cadrul sedintei Consiliului Local Baia Mare din 12 august au fost adoptate hotararile privind aprobarea actualizarii documentatiilor si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitie: Cresterea eficientei energetice pentru mai multe imobile din Municipiul Baia Mare.

"Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional – Axa 3.1.A. si da posibilitatea depunerii de proiecte care vizeaza reabilitarea blocurilor de locuit castigand astfel nu doar confort si facturi mai scazute, ci si un plus in ceea ce priveste estetica imobilelor care reprezenta o pata inestetica pe fata orasului.

Acest pachet de proiecte reprezinta doar o parte dintre proiectele de dezvoltare a Municipiului Baia Mare pe care le vom finanta prin Programul Operational Regional si se vor ridica, in total, la o suma de aproximativ 50 milioane de euro. Daca ne gandim ca incepand cu anul 2012, cu o suma de 5 ori mai mica am reusit sa schimbam imaginea orasului in mai multe cartiere, pana in 2020 vom realiza o adevarata reconstructie a Baii Mari", a spus primarul Catalin Chereches.

 

ActualMM

Infractiuni rutiere pe banda rulanta in Maramures
Citeste
Pretul gramului de aur a sarit de 207 lei si a stabilit un nou nivel record. Euro este in crestere
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.