Deputatul Viorica Chereches ar putea candida la Primaria Baia Mare. Ce planuri are primarul Catalin Chereches

Un articol aparut in ziarul Graiul Maramuresului a provocat transpiratii reci in randul politicienilor din Maramures. Intr-un material despre activitatea doamnelor liberale din Maramures, se regaseste si ideea unei posibile candidaturi a deputatului dr.Viorica Chereches la Primaria Municipiului Baia Mare.

 

"Daca Partidul National Liberal ma va propune, sigur ca da, ma gandesc sa candidez pentru un nou mandat. Ma gandesc sa candidez la Primaria Baii Mari, ma gandesc… Doi ani de zile am timp", a concluzionat dr. Viorica Chereches, deputat liberal de Maramures.

Ce va face primarul Catalin Chereches? Va candida la un nou mandat avand-o drept contracandidat pe mama sa? Zvonurile din mediul online il dau drept candidat la europarlamentare, fapt putin probabil, la fel, prin cafenelele frecventate de oameni politici se discuta despre Chereches ca un posibil candidat pentru presedintia Consiliului Judetean. Posibilitati sunt multe, insa mai e mult pana departe si Catalin Chereches mai are deocamdata o agenda plina de proiecte de realizat pentru Baia Mare.

 

In ceea ce priveste Organizatia Femeilor Liberale Maramures, 2018 a fost plin de inspiratie si actiuni dedicate comunitatii maramuresene si baimarene. Membrele OFL Maramures si-au pus amprenta, au initiat si au participat la zeci de actiuni in toate domeniile: Sanatate, Educatie, Economic, Social, relateaza Graiul Maramuresului.

Pentru anul 2019 vor fi si mai implicate pentru a sustine candidatii liberali la Alegerile Europarlamentare si pe presedintele Klaus Iohannis in cursa electorala pentru presedintia Romaniei.

"Anul 2018, Anul Centenarului a fost plin de evenimente importante pentru OFL Maramures. Mi-as fi dorit sa fie un an cu mai multa implicare din partea unor colege de partid. Imi doresc ca si in acest an sa continuam seria de proiecte dedicate comunitatii baimarene, maramuresenilor, sa fim in mijlocul oamenilor cat de des se poate pentru ca fiecare eveniment este initiat cu gandul spre ei", a spus Mihaela Campan, co-presedinte OFL Maramures.

Din dorinta de a fi mai aproape de membrii comunitatilor din care fac parte, Doamnele liberale au facut propuneri din randul membrelor OFL Maramures pentru listele electorale care se pregatesc deja pentru alegerile de anul viitor. Pe lista de propuneri se regasesc doamne din intregul judet, respectiv Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Seini sau Botiza si multe alte localitati.

"Propunerile noastre sunt justificate de dorinta de a ne implica mai activ in viata comunitatii, de deciziile care se iau pentru acestea. Doamnele propuse de noi au experienta, multe dintre ele in administratia publica si sunt foarte apreciate in comunitatile din care fac parte. Printe ele se pot regasi usor si viitori primari", a punctat Olivia Cherhat, presedintele OFL Baia Mare.
Legile electorale europene reglementeaza proportia de reprezentativitate a femeilor pe listele de candidati. Aceste recomandari se vor regasi in propunerile electorale ale PNL Maramures de anul viitor, sustinute de OFL Maramures.

"La nivel de Maramures nu s-a discutat in mod foarte organizat, dar au si ei in vedere reprezentarea femeilor pe listele de candidati pentru ca nu se poate sa nu aducem tineri. Daca punem pe liste aceiasi oameni care au fost acolo de 20 – 30 de ani, atunci nu se mai intampla nimic in tara asta", a declarat dr. Viorica Chereches, deputatul liberal de Maramures, citeaza Graiul Maramuresului.

ActualMM

 

Risc de avalanse mici si, izolat, medii
Citeste
O femeie din targu lapus a sesizat politistii cu privire la un furt si s-a ales cu dosar penal pentru contrabanda
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.