Deputatul Adrian TODORAN: Programul de guvernare al PMP are aproximativ 200 de proiecte si masuri pentru dezvoltarea Romaniei

Aproape 200 de proiecte si masuri cuprinde programul de guvernare al Partidului Miscarea Populara, care vor schimba semnificativ parcursul Romaniei.

"In contextul pandemiei de coronavirus, sistemul de sanatate este unul dintre cele vizate pentru o schimbare totala. Astfel, PMP propune o reforma din temelii prin intermediul unei Legi privind organizarea si functionarea sistemului de Sanatate.

In acelasi timp, se impune cresterea semnificativa a finantarii sistemului de sanatate pana la media din Uniunea Europeana si modificarea legislatiei, astfel incat spitalele sa aiba regim de societati cu capital de stat pentru a-si completa veniturile", afirma Adrian Todoran, candidatul PMP pentru Camera Deputatilor, la alegerile din 6 decembrie.

Educatia reprezinta un alt segment important inclus in programul de guvernare al partidului, obiectivul principal fiind acela ca niciun copil sa nu fie lasat in urma. Asta inseamna o crestere a alocarilor bugetare, pana in 2024, in asa fel incat sa fie respectat Pactul pentru Educatie din 2008 care presupune 6% din PIB pentru Invatamant si 1% pentru Cercetare.

"Cu acesti bani, toate scolile vor fi conectate la internet si dotate corespunzator cu toalete avand acces la apa curenta. De asemenea, se vor dezvolta programe de reducere a abandonului scolar timpuriu. In plus, PMP are in vedere construirea a 1.000 de crese in urmatorii patru ani", mai spune deputatul Adrian Todoran.

Apoi, PMP doreste ca toate constructiile bugetare din urmatorii patru ani sa fie concentrate pe investitii in infrastructura cu potential de multiplicare ridicat si pentru ajutorarea IMM-urilor romanesti puternic afectate de criza economica. O alta intentie este reducerea taxarii fortei de munca, limitarea birocratiei si digitalizarea economiei.

Nu este uitata nici cultura, PMP sustinand alocarea a 1,5% din PIB pentru acest domeniu. Banii ar urma sa fie folositi atat pentru actiuni concrete la nivel national, dar si pentru promovarea unei imagini favorabile in plan extern. De asemenea, se intentioneaza consolidarea unui parteneriat intre stat si culte pentru asumarea unui rol crescut al Bisericii in asistenta si ingrijirea persoanelor vulnerabile.

Catalin MAN

Comandat: Partidul Miscarea Populara Maramures
Realizat: Rivulus Activ SRL
Cod mandatar financiar: 11200012

Articolul Deputatul Adrian TODORAN: Programul de guvernare al PMP are aproximativ 200 de proiecte si masuri pentru dezvoltarea Romaniei apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Protest culinar. Un antreprenor si-a scos bucataria in strada: ,,Este o lupta pentru supravieturie"
Citeste
Scenariu optimist. Gheorghita: Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge in Romania in decembrie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.