Deputatul Adrian Todoran (PMP): "Toate salile de sport trebuie redeschise. Pentru sanatatea noastra"

Pandemia de coronavirus continua sa faca victime in tara si in intreaga lume, cele mai afectate persoane fiind cele cu comorbiditati. In contextul in care se stie ca activitatea fizica favorizeaza un organism mai sanatos, candidatul PMP Maramures la Camera Deputatilor, Adrian Todoran, sustine ca e nevoie de preventie si ca e momentul ca toate salile de sport sa fie deschise. Toate acestea insa cu respectarea normelor, parlamentarul dand ca exemplu dezinfectia salii la cateva ore.

"Miscarea inseamna sanatate, iar sanatatea, clar, inseamna o povara mai mica pentru sistemul sanitar din Romania. Fiind o povara mai mica, inseamna mult mai multi bani care raman pentru a-i investi in alte lucruri.

Toate salile de sport si fitness trebuie redeschise si sportul de masa lasat liber, in conditiile de respectare a normelor. La salile de sport, daca administratorii isi iau angajamentul ca dezinfecteaza o data la patru ore de utilizare, au aparate de distrus bacteriile, aparatele sunt dezinfectante, participantii au manusi, situatia este sub control", declara Adrian Todoran.

Initiativa deputatului are la baza si afirmatiile unor specialisti. "Trebuie sa facem preventie, care e cea mai importanta. Exista deja si studii ce spun ca formele grave ale bolii de coronavirus pot fi prevenite cu exercitii fizice. Un medic, profesor universitar de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Iasi, a afirmat recent ca miscarea imbunatateste functionalitatea mitocondriilor, care produc energie in corp.
Acestea sunt primele atacate de virus si pot duce la forme grave ale bolii. El spune ca sunt recomandate exercitiile fizice facute acasa, la sala sau afara, iar cele mai eficiente sunt cele de anduranta, cum ar fi alergatul sau mersul cu bicicleta", adauga Todoran.

Catalin MAN

Comandat: Partidul Miscarea Populara Maramures
Realizat: Rivulus Activ SRL
Cod mandatar financiar: 11200012

Articolul Deputatul Adrian Todoran (PMP): "Toate salile de sport trebuie redeschise. Pentru sanatatea noastra" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Noi detalii din ancheta spitalului groazei. Care ar fi fost adevarata cauza a incendiului
Citeste
Un asistent medical de la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus a decedat dupa ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.