Deputatul Adrian Todoran: "Nu va mai bateti joc de asistentii personali"

Asistentii personali din Maramures si intreaga tara se afla intr-o situatie extrem de dificila in aceasta perioada, dupa ce Guvernul liberal i-a lasat fara bani de luni bune, prin neplata indemnizatiilor.

Deputatul Adrian Todoran nu a putut sta deoparte si, pe langa faptul ca s-a intalnit cu mai multi asistenti personali, a intervenit inclusiv la ministrul Finantelor Publice, cerandu-i sa achite indemnizatiile acestei categorii atat de vulnerabile.

"Una dintre problemele mai deosebite pe care o are Maramuresul si pe care o are tara este intarzierea cu patru luni de zile a indemnizatiilor pentru asistentii personali.

M-am intalnit cu cativa din comuna Sisesti si imi spuneau ca de patru luni de zile nu si-au luat acea indemnizatie. Este sfidator, exista o rea credinta de a se da bani exact inspre acea categorie vulnerabila. Doar in Maramures ne apropiem de 3.000 de cazuri, de asistenti personali care au intarzieri de pana la patru luni de zile.

Acum trei saptamani am avut o discutie cu ministrul de Finante si i-am cerut expres: domnule ministru, dati banii inspre asistentii personali, sunt o categorie vulnerabila, nu va bateti joc de aceasta categorie", declara Adrian Todoran.

Pe langa toate acestea, parlamentarul afirma ca PMP a cerut oprirea subventiilor pentru partidele politice.

"Astazi, Partidul Miscarea Populara cere ferm Guvernului sa opreasca subventiile acordate partidelor. In momentul de fata, banii pe care ii ia un partid politic, se pot opri si sa se dea acestor cazuri.

Domnule, nu dati bani la parlamentari, nu dati banii partidelor, dar nu le opriti finantarea asistentilor personali, pentru ca asistentii personali sunt cei care lucreaza 24 de ore din 24 de ore. Nu exista o categorie care sa lucreze 24 de ore din 24. Daca la 3 dimineata are nevoie persoana cu dizabilitati.

De aici si motivul pentru care am cerut ferm Guvernului sa opreasca finantarea partidelor politice, nu este normal ca partidele politice sa incaseze bani pentru a-si plati sedii, promovarea in mass-media, sa-si plateasca angajatii, iar cei care lucreaza cu adevarat sa nu primeasca banii cuveniti", puncteaza Adrian Todoran.

Catalin MAN

Comandat: Partidul Miscarea Populara Maramures
Realizat: Rivulus Activ SRL
Cod mandatar financiar: 11200012

Articolul Deputatul Adrian Todoran: "Nu va mai bateti joc de asistentii personali" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Inca 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie
Citeste
BUN DE MARAMURES – 31 de produse traditionale locale, licentiate la nivelul judetului nostru
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.