Deputatul Adrian Todoran, contributie decisiva pentru realizarea Autostrazii Nordului. Peste patru ani: Prima autostrada ce va traversa Maramuresul

Judetul Maramures va avea, in sfarsit, prima autostrada. Asta gratie unui proiect de lege realizat de Partidul Miscarea Populara si sustinut de deputatul Adrian Todoran. Datorita eforturilor depuse de acesta si colegii sai, proiectul a fost votat zilele trecute in plenul Camerei Deputatilor, devenind lege. Autostrada Nordului este un drum de mare viteza ce leaga nordul Moldovei de retelele europene de transport rutier, avand urmatorul traseu: Suceava - Bistrita - Dej - Baia Mare - Satu Mare - Vama Oar (jud. Satu Mare).

Deputatul maramuresean, ale carui eforturi au dus la aprobarea legii pentru realizarea autostrazii, se declara optimist in ceea ce priveste inceperea lucrarilor. "Drumul are o lungime de 335 km si este cea mai importanta investitie in infrastructura rutiera din nordul si nord-vestul tarii. Pana acum, nimeni nu a construit aici o autostrada, desi zona este foarte circulata si era nevoie de asa ceva. Este extraordinar sa vedem Baia Mare si Maramuresul legate la culoarele europene de transport. Decenii la rand am fost merginalizati, ocoliti de investitii importante in infrastructura rutiera, dar iata ca asteptarea a luat sfarsit, iar prin judet va trece prima autostrada.

In mod evident, se va urma o procedura inaintea inceperii lucrarilor propriu-zise. Trebuie realizate anumite studii de fezabilitate si stabilit exact traseul, ca nu cumva sa ne trezim ca si cu depozitul ecologic de la Farcasa, ca demaram investitia si nu o putem termina, pentru ca aluneca terenul si se distruge constructia. Insa aceasta procedura va fi initiata cat de curand, pentru ca vorbim de o lege, iar aceasta este obligatorie pentru orice guvern, indiferent de culoarea sa politica. Ma bucur foarte mult pentru faptul ca acest proiect initiat de Partidul Miscarea Populara a devenit lege. Si aici trebuie sa le multumesc si colegilor din celelalte partide care au votat realizarea Autostrazii Nordului, intelegand ca nu mai vorbim de proiectul meu sau al altcuiva, ci de o investitie esentiala pentru drumurile din Romania", a conchis deputatul Adrian Todoran.

“Acest obiectiv se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, din credite externe si din fonduri europene. Termenul de executie al obiectivului este de 4 ani de la data intrarii in vigoare a acestei legi. Prevederile legii intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arata in legea sustinuta de deputatul Adrian Todoran.

Catalin MAN

Articolul Deputatul Adrian Todoran, contributie decisiva pentru realizarea Autostrazii Nordului. Peste patru ani: Prima autostrada ce va traversa Maramuresul apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

COVID-19, valul 2: Localitatile Grosi si Satu Nou de Jos, in carantina zonala. Incidenta a depasit 8 la mie. Lista regulilor care trebuie respectate (FOTO)
Citeste
PAGINA COPIILOR – Jocuri VITALe pentru copii
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.