DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Sanatatea romanilor, cruciala pentru o Romanie normala!"

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES  Sistemul de Sanatate este cunoscut de presedintele Romaniei, stie cu ce se confrunta medicii si asistentele medicale, cercetatorii si tot personalul din acest domeniu, a vazut oameni care lucreaza in conditii precare, care fara tehnica medicala performanta incearca sa-si faca bine meseria, oamenii care salveaza vieti si care merita recunostinta si apreciere.

Pentru Klaus Iohannis Educatia pentru Sanatate este "o mare oportunitate" iar educatia copiilor este necesara de la varste fragede. Bolile cele mai raspandite pot fi evitate prin preventie sanitara, adica printr-un stil de viata sanatos, prin educatie medicala continua, informarea si responsabilizarea romanilor.

Rezolvarea crizei din Sanatate este o PRIORITATE pentru PRESEDINTE care, sustinut de Guvernul PNL, prin politicile din Sistemul sanitar, va trece de la efectele de moment la solutii pe termen lung cu impact major pentru generatiile viitoare.

Programul lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidentiale cuprinde un important capitol pentru imbunatatirea serviciilor de sanatate din Romania: "Viitorul in medicina inseamna inovare, digitalizare, sustenabilitate, asigurarea acoperirii universale cu servicii de sanatate".

Fiecare zi in care aplicarea reformei in Sistemul Sanitar este intarziata poate insemna pierderea de vieti omenesti, scaderea calitatii vietii pentru multi dintre romani, o degradare considerabila a calitatii vietii in general. Nu ne putem permite sa mai ratam nicio vaccinare a copiilor nostri si niciun control medical care ar putea preveni un deces prematur.
Medicii si personalul sanitar gasesc in Presedintele Klaus Iohannis sprijin pentru daruirea cu care au grija de sanatatea bolnavilor si apreciere pentru profesionalismul din domeniul sanatatii.

Cifrele dezastrului din sanatate le putem regasi in rapoartele internationale unde Romania se afla pe ultimele locuri, in ceea ce priveste majoritatea indicatorilor: speranta de viata, incidenta nasterilor premature, a mortalitatii neonatale si infantile, a mortalitatii materne, a mortalitatii prin boli cardio-vasculare, a infectiilor TBC, a mortalitatii prin cancer de san sau col uterin.

Presedintele Klaus Iohannis are obiective bine stabilite pentru Sanatate, un domeniu crucial pentru o Romanie normala: cresterea calitatii servicilor medicale prin optimizarea tuturor componentelor legate de acestea, de la infrastructura si dotare pana la actul medical, de la management si sisteme informatice, pana la respectarea drepturilor pacientului.

Impreuna cu Klaus Iohannis pentru o Romanie normala in care Sanatatea este pretuita!

Dr. Viorica Chereches,
Deputat PNL de Maramures

Unde vor fi amplasate aparatele radar joi, 7 noiembrie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Scrisoarea alpinistului Alex Gavan catre presedintele Klaus Iohannis
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.