DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Respect si pretuire pentru doamnele cetatii baimarene"

8 Martie, aceasta zi speciala dedicata mamei, bunicii, surorii, fiicei, femeilor din lumea intreaga. Este ziua in care sarbatorim femeia din comunitate cu toate realizarile sociale, politice, economice, care intregesc si implinesc familia baimareana.

An de an, Asociatia Persoanelor Varstnice Caspev Baia Mare pune in valoare senioarele prin actiuni deosebite, gesturi de pretuire si recunostinta pentru doamnele care au reprezentat si reprezinta stalpul comunitatii.

Au educat generatii de elevi, s-au ingrijit de sanatatea baimarenilor, au muncit pe platformele industriale, au continuat munca de zi cu zi pentru noi toti.

Valeria Marian

Mentor si profesor pentru multe generatii de baimareni pe care i-a invatat timp de aproape patru decenii limba si literatura romana la Colegiul National "Vasile Lucaciu". Sufletul initiator al revistei "Seniorul baimarean" si redactorul publicatiei ajunsa la numarul cinci, a reusit sa adune in pagini gandurile, sentimentele si trairile seniorilor baimareni.

Ana Soos

Femeia daruita timp de 38 de ani pentru ingrijirea sanatatii oamenilor. A alinat durerea a mii de pacienti, iar acum si-a gasit familia in Grupul de Creatie al Asociatiei, redescoperind lucrul manual.

Nastaca Bota


Experienta de tesatoare de zeci de ani i-a calauzit pasii, in ultima perioada, sa revina la tesut fiind un indrumator la razboiul de tesut de la Caspev.

Florica Cavasi


Educator de exceptie dedicat ingrijirii si educarii multor copii din Baia Mare la Gradinita "Ion Creanga". Initiator pentru numeroase actiuni care aduna doamnele de toate generatiile din comunitatea baimareana, dascalita impartaseste cu drag din experienta ei .

Irina Obernauer


De la inceput a fost sufletul actiunilor de la Caspev, adunand in jurul ei oameni de valoare ai orasului. Alaturi de Stefan Lupsa, presedintele Asociatiei Caspev, a tinut aproape seniorii baimareni la Centru pentru a socializa la actiuni cultural-educative.

Rodica Banescu

O viata intreaga dedicata muzicii si artelor frumoase cu aplecare spre pian si pictura. Initiatoarea Corului "Crizanteme" care este aduna doamne si domni din Baia Mare pentru a transmite mai departe cantecele generatiilor.

Leontina Moisa

Voluntar care a pus si pune suflet mare la fiecare actiune de la Caspev, Leontina Moisa este mereu prezenta in toate activitatile cu zambetul si bucuria de a fi utila.

Dr. Viorica Chereches,
Deputat liberal de Maramures

Cautari disperate: O eleva a Colegiului "Eminescu" din Baia Mare este de negasit de zile intregi
Citeste
Vremea si drumurile in 8 martie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.