DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Ministrul Sanatatii isi "rezolva" agenda personala pe suferinta romanilor"

Sanatatea romanilor trebuie tratata cu seriozitate si profesionalism nu cu minciuna, declaratii confuze, incoerente si inconsecvente, conferinte de presa din ora in ora ca circul mediatic sa fie complet si sistemul sanitar sa fie mereu in degringolada.

Programul de guvernare in domeniul Sanatatii se transforma dintr-o gandire spre descentralizare intr-un proiect personal centralizat, superficial si ineficient.

Promisiunile de finantare ale ministrului sunt fara fundament, urmate de controale in spitalele unde managerii asteapta materializarea angajamentelor care in fiecare zi se dovedesc neadevarate.

Bolnavii, dar si angajatii din sistem incearca sa se adapteze din mers la toate modificarile care se fac, dar devotamentul si daruirea profesionistilor din domeniu nu tin loc nici de conditii decente in spitale, nici de medicamente sau aparatura.

Esecul provocat de gestionarea gresita a resurselor umane de catre ministrul Sanatatii transforma Ministerul Sanatatii intr-un organism vulnerabil care induce, pe langa conflictele intre personalul medical si medici, panica si nesiguranta pentru locul de munca si veniturile lunare. Ultimul dintr-un sir intreg de esecuri care par sa nu se mai termine este centralizarea modalitatii de evaluare si concurs pentru spitale in CENTRE DE ANGAJARE dupa o metodologie improvizata de o gandire haotica si lipsita de profunzime a ministrului Sanatatii.

Sistemul sanitar din Romania si munca a zeci de medici specialisti cu recunoastere mondiala au fost aruncate in derizoriu de ambitii subliminale si fatarnice de actualul ministru al Sanatatii, care isi acopera neprofesionalismul cu un halat alb, pentru imaginea personala intretinuta din banii publici. Imaginea personala nu poate fi indreptata peste noapte dintr-un scaun de ministru ocupat vremelnic politic, folosind banii publici cu care ar trebui de fapt tratati cei aflati in suferinta.

Minciuna se transforma in normalitate, imaginea ministrului conteaza mai mult decat sanatatea a milioane de romani, se pune in pericol un intreg sistem  si problemele de sanatate publica sunt la nivel de tabloid, superficiale, fara solutii si transmit panica in randul populatiei.

Nominalizarea acestui ministru in Guvernul Romaniei este o rusine pentru Judetul Maramures, o pata neagra in Sanatatea romaneasca, care se foloseste de sanatatea romanilor pentru a obtine voturi electorale. Pana la sfarsitul mandatului va aduce falimentul in sistemul sanitar iar medicii si profesionistii umiliti de catre un functionar numit politic vor alege sa plece din tara.

Politicile de sanatate din programul de guvernare au ramas doar promisiuni care nu valoreaza nimic pentru actualul ministru al Sanatatii care a reusit doar sa-si "rezolve" agenda personala.

 

Dr.Viorica Chereches,

Deputat PNL

In Cavnic se desfasoara concursul "Hard Enduro Maramures"
Citeste
Accident pe Bulevardul Republicii din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.