DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Maramuresenii si clujenii vor fi de-a pururi urmasi demni ai "dacilor liberi" in acest colt de Rai"

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES    Cetatea baimareana aduce impreuna, in fiecare an, oameni speciali, pastratori ai traditiilor din Cluj si Maramures.  Cu bucurie si admiratie am insotit prieteni dragi care pretuiesc talentul si creativitatea mesterilor traditionali la Targul "Produs de Cluj si Maramures".

Maramuresenii isi pretuiesc traditiile, pastreaza cu sfintenie mestesugurile, portul popular si obiceiurile au ramas neschimbate de sute de ani, un simbol al credintei si statorniciei oamenilor din aceste locuri binecuvantate de Dumnezeu.

Radacina mestesugurilor si a traditiilor este mai profunda in Maramures decat in oricare alt colt de tara,  amprentata de sute de ani in sufletul maramuresenilor, o realitate a vietii de zi cu zi despre care altii doar citesc in paginile cartilor de istorie.

Maramuresul si Clujul, doua judete vecine si prietene au adunat oameni dragi, prieteni care participa cu multa bucurie la acest eveniment. In acest an, targul mestesugarilor  l-a avut invitat de suflet pe Aurel Tamas, acasa printre maramureseni.

A fost o sarbatoare cu oameni care pretuiesc traditiile si le pastreaza in sufletul lor pentru a le darui mai departe. Clujenii si maramuresenii vor fi de-a pururi urmasi demni ai "dacilor liberi" in acest colt de Rai.

 

 

Dr. Viorica Chereches,

deputat de Maramures

Unde vor fi amplasate aparatele radar miercuri, 10 iulie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Interventii Vital, 10 iulie. Lucrari de reparatii pe mai multe strazi din Baia Mare si Baia Sprie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.