DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Majorarea artificiala a bugetului din Sanatate nu se va regasi in sanatatea romanilor"

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES   Bugetul Sanatatii este un balon de sapun, o insiruire de cifre cu capitole prezentate teatral, dar fara aplicabilitate practica. Politicile de Sanatate ale Guvernului PSD –ALDE se rezuma la Vitamina D3, amendament "cu dedicatie" care a fost votat probabil pentru "siguranta nationala".

In Comisia de Sanatate reunita a Camerei Deputatilor si a Senatului a  fost prezentat superficial si neaprofundat bugetul Sanatatii pe anul 2019, buget care deserveste doar interesele celor de la putere si pe cei care ii sustin. Am considerat ca trebuie sa votez doua capitole importante: finantarea medicinei de familie si diabetul juvenil.

Marirea bugetara cu care se lauda Guvernul nu se va regasi in sanatatea romanilor, alocarile suplimentare vor acoperi doar majorarile salariale din sistemul sanitar.

Bolnavii vor fi tratati in aceleasi spitale neconforme, cu tratament medicamentos de pe o zi pe alta si vom deconta sume importante – prevazute deja in buget – pentru plata tratamentelor in strainatate.

Prevenirea bolilor, prioritate nationala a fost uitata in acest buget. Sanatatea nu mai apartine de mult doar domeniului sanitar. Fiecare minister ar trebui sa aiba departament de Sanatate: transporturile, mediul, economia, invatamantul, agricultura.

Programele nationale de vaccinare au fost ignorate la constructia bugetara iar acoperirea vaccinala este la limita pragului de reaparitie a numeroase focare de boli infecto-contagioase, afectiuni care pot fi prevenite prin imunizare.

Cu un buget nedocumentat, majorat artificial, nenatural, ajustat din pix, saracia din Sanatate va imbolnavi tot mai multi romani.

Panica si circul mediatic vor fi in continuare Politicile ministrului Sanatatii.

 

Dr. Viorica Chereches,

Deputat PNL de Maramures

Furnizarea apei, sistata temporar pe trei strazi din Baia Mare
Citeste
Doua incendii lichidate in Maramures in ultimele 24 de ore
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.