DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Guvernarea PSD, instabilitate si nesiguranta pentru romani!"

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES  Programul de guvernare prezentat de PSD la alegerile din 2016 in fata romanilor a fost schimbat deja de mai multe ori, iar termenele care trebuiau aplicate au fost "uitate" fara ca cineva sa-si asume aceste omisiuni.

Romanilor li s-au promis spitale regionale, autostrazi, pensii si salarii majorate, conditii decente in unitatile de invatamant pentri copii, dar au ramas doar cu promisiuni. Schimbarile succesive din domeniile cheie nu au generat decat instabilitate si nesiguranta. In pofida cresterii economice, tara se degradeaza, iar nivelul de trai al romanilor scade. Majorarea salariilor si a pensiilor, motivata politic, nu are acoperire financiara, iar mutarea contributiilor de la angajator la angajat si scaderea impozitului pe venit au redus deficitul bugetului public de pensii, dar au afectat veniturile statului din impozitul pe venit si au anulat o parte dintre majorarile salariale printr-un simplu artificiu contabil.

Autostrazile raman un deziderat al romanilor, promisiuni facute din patru in patru ani pentru naivi. In lipsa lor, Romania nu este atractiva pentru marii investitori, iar de suferit are de suferit si Turismul. Avem locuri superbe, dar accesul la ele poate fi de multe ori imposibil pentru turisti.

Instabilitatea are repercusiuni in Educatie si Sanatate, doua domenii strategice pentru Romania. Inceputul de an scolar a gasit multe scoli in santier, multi prescolari nu au avut loc in gradinite si crese, manualele lipsesc, elevii si profesorii fiind nevoiti sa se descurce cu carti copiate la xerox sau chiar fara un suport de curs. Examenele pentru care elevii incep pregatirile din timp se schimba de la un ministru la altul, astfel ca nimeni nu stie in ce conditii sau cand vor avea loc examinarile. Ministrii se schimba, se schimba si strategia, iar elevii raman in asteptare pana in preajma examenelor care sunt din ce in ce mai greu de promovat pentru unii dintre ei.

Romania nu are nici in acest moment o lege a vaccinarii desi aceasta a fost promisa de acum aproape trei ani, iar  imunizarea se face doar pentru anumite categorii de populatie. Ministrul Sanatatii promite si de aceasta data ca "s-ar putea" ca aceste vaccinuri sa intre pe lista tratamentelor compensate pentru intreaga populatie. Pana se decide incepe epidemia, iar numarul victimelor de anul trecut s-ar putea repeta. "Preventia are un rol principal in conceptul de sanatate publica" al Ministrului Sanatatii este doar un slogan bun de folosit in campania electorala, dar fara aplicabilitate in realitate.

Promovarea sanatatii nu inseamna doar asistenta medicala, ci adoptarea de politici guvernamentale coerente, gasirea de modalitati care sa asigure un sistem medical de calitate. Romanii nu trebuie sa sufere si sa fie victime din cauza incompetentei acestei guvernari.

 

Viorica Chereches,

Deputat PNL

Hotul care a furat o masina inchiriata din Baia Mare a fost gasit de politisti
Citeste
Deputat Viorica Chereches: "Guvernarea PSD, instabilitate si nesiguranta pentru romani!"
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.