Delegatiile oficiale ale Raioanelor Straseni si Hincesti au vizitat Maramuresul, cu prilejul Salonului expozitional "Republica Moldova prezinta", editia a II-a

In perioada 23-26 septembrie 2022, Consiliul Judetean Maramures a primit vizita reprezentantilor celor doua regiuni infratite din Republica Moldova, cu prilejul Salonului "Republica Moldova prezinta", editia a II-a, care a fost organizat in cadrul expozitiei "Rivulus Dominarum" 2022.
Consiliul Raional Straseni a fost reprezentat la cel mai inalt nivel, de catre presedintele raionului, Viorel Jardan, impreuna reprezentanti din conducerea aparatului de specialitate, Valeria Schirliu – Sef Sectia Finante, Natalia Zarea – Specialist principal Sectia Proiecte Investitionale, precum si Liliana Rusnac – Sef Sectia Proiecte Investitionale.
Din partea Consiliului Raional Hincesti, la vizita oficiala in Judetul Maramures au participat Elena Nichifor - Director Directia economica si cooperare teritoriala, Tatiana Panzari - Specialist in cadrul aceleiasi directii, si Daniela Sajin – Specialist al Complexului istorico-cultural Manuc-Bey.
Oaspetii de peste Prut s-au intalnit cu Ionel Bogdan, presedintele executivului maramuresean, precum si cu vicepresedintele Doru Lazar, discutiile axandu-se pe analiza actiunilor concrete din acest an, menite sa dezvolte relatiile de colaborare dintre judetul Maramures si Raionul Hincesti, respectiv Raionul Straseni. Cele mai importante contributii se refera la sprijinul financiar pe care Consiliul Judetean Maramures il acorda in prezent celor doua regiuni infratite din Republica Moldova, pentru dotarea cu echipamente medicale a unui spital din Hincesti, precum si pentru renovarea unui centru educational pentru tineret, din Straseni.
Delegatiile din Raioanele Hincesti si Straseni, impreuna cu vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Doru Lazar, si reprezentanti din Biroul Relatii Publice, secretariat ATOP si relatii internationale din cadrul Consiliului Judetean Maramures, au vizitat standurile celor peste 20 de producatori moldoveni, participanti la Salonul "Republica Moldova prezinta". Aceasta participare semnificativa a producatorilor moldoveni la Expozitia Rivulus Dominarum 2022, se datoreaza parteneriatului de succes dintre Camera de Comert si Industrie Maramures si Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova, cu sprijin financiar din partea Consiliului Judetean Maramures.
Pe parcursul sederii in Maramures, invitatii moldoveni au vizitat si cateva repere relevante pentru diversitatea culturala si spirituala a Maramuresului, precum: Muzeul Judetean de Arta, care gazduieste in prezent expozitia temporara de fotografie, pictura si grafica – "VECINII MEI, EVREII", Turnul lui Stefan din Piata Cetatii Baia Mare, Biserica romano-catolica din Baia Sprie, atelierul mesterului olar Daniel Les si case traditionale care ilustreaza bogatia populara a Maramuresului.


Cu ocazia intalnirii bilaterale care a avut loc pe 26 septembrie 2022, la Palatul Administrativ Baia Mare, Ionel Bogdan, presedintele executivului maramuresean si Viorel Jardan, presedintele Raionului Straseni au discutat despre provocarile cu care se confrunta cele doua regiuni in contextul actualei situatii geo-politice, precum si despre modalitati de extindere a cooperarilor interregionale prin dezvoltarea de noi parteneriate la nivel european.

Patru ordine de protectie provizorie emise de politistii maramureseni in weekend
Citeste
Viceprimarul UDMR reactioneaza: "Apreciez ca nepotrivit si lipsit de patriotism modul in care Catalin Chereches a ales sa isi arate respectul pentru drapelul Romaniei"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.