Delegatia maramureseana ,,Satele Unite ale Maramuresului si Satmarului", binecuvantata inainte de drum

In aceasta dimineata, Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, a binecuvantat Delegatia maramureseana ce va participa la Proiectul Eparhial "Satele Unite ale Maramuresului si Satmarului", eveniment care se desfasoara in perioada 21-23 august 2022.
Intalnirea a avut loc in Catedrala Episcopala "Sfanta Treime" din Municipiul Baia Mare, cu participarea tinerilor maramureseni insotiti de parintele arhidiacon Vlad Verdes, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului. Au mai fost prezenti doi slujitori ai lacasului de inchinare, si anume, Pr. Claudiu Ciascai si Pr. Ionut Ples, presedintele ATOCEM.

Delegatia Maramuresului a pornit astazi, luni, 22 august 2022, de la Catedrala Episcopala "Sfanta Treime" Baia Mare pe traseul Coas – Copalnic – Tg. Lapus – Botiza si va innopta la Salistea de Sus. Marti, 23 august 2022, va porni de la Salistea de Sus pe traseul Manastirea Moisei – Valea Izei – Manastirea Barsana – Sighetu Marmatiei, cu sosire pe dealul Huta Certeze in jurul orei 15:00.

La momentul intalnirii, fiecare delegatie va prezenta un steag, care se va uni in Drapelul Evenimentului, reprezentat de harta Episcopiei Maramuresului si Satmarului, care va fi binecuvantata de episcopul Iustin.
Proiectul Eparhial "Satele Unite ale Maramuresului si Satmarului", a fost lansat la initiativa Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, cu sprijinul celor 8 protopopiate din Eparhie, a deputatului Adrian Cosma, din Parlamentul Romaniei, membru in Adunarea Eparhiala, a administratiei judetene din Satu Mare, Primaria si Consiliul Local Certeze, in parteneriat cu Asociatia Motilor "Avran Iancu", Asociatia "Codrenii", Asociatia "Tara Oasului", Asociatia "Uniti pentru Satu Mare", Asociatia "Perla Neagra", Ansamblul Folcloric National "Transilvania", Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Baia Mare, Asociatia Tinerilor Ortodocsi ai Catedralei Maramuresene si asociatiile ATOP de pe langa cele 8 protopopiate.

A 2-a mare performanta: Andrei Cuceu, baimareanul care reuseste sa atinga in premiera topul ATP, bifeaza prima sa finala in circuitul profesionist!
Citeste
Ies la iveala efectele secundare dupa tratamentul cu antiviralul Paxlovid
Citeste
Articol preluat de pe emm.ro. Citeste tot articolul aici.