Delegati din India au venit in Baia Mare pentru a lua exemplul romanesc in reforma sistemului de protectie a copilului

Intre 13 si 17 mai, la invitatia Hope and Homes for Children, Baia Mare a fost vizitata de o delegatie din India. Reprezentand nivelul federal si 3 state, judecatori si experti UNICEF pentru protectia copilului au vizitat programele dezvoltate in Maramures.

Delegatia a avut ocazia sa discute modul de functionare, succesele si lectiile invatate in implementarea reformei din domeniu cu reprezentatii autoritatilor locale si judetene, dar si cu factorii decidenti de la nivelul Primariei Municipiului Baia Mare.

Membri delegatiei au fost interesati de reformele legislative, dezvoltarea fortei de munca si profesionalizarea ei in domeniul serviciilor sociale si serviciile de la nivelul comunitatilor care sa duca la prevenirea separarii copiilor de familii si dezvoltarea comunitatilor.

"Am avut onoarea sa primesc vizita unei delegatii pentru reforma sistemului de protectie a copilului din India. Oaspetii nostri au vizitat serviciile dezvoltate in Baia Mare si in alte localitati din Maramures, incepand cu servicii si mecanisme de preventie, dezvoltare a comunitatilor, reintegrare si sprijin pentru familii, servicii pentru tinerii care parasesc sistemul si servicii alternative de ingrijire pentru copii. Ma bucur nespus atunci cand Baia Mare, Maramures, Romania sunt luate drept un exemplu pozitiv si modele de buna practica. La finalul vizitei am avut placerea sa le prezint oaspetilor nostri si cateva dintre investitiile realizate pentru dezvoltarea cultural – turistica, am vizitat alaturi de ei Piata Cetatii si Turnul Stefan, obiective de care s-au aratat incantati", a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

Impact violent intre doua autoturisme si un autocar. O minora a fost ranita
Citeste
Maramuresul ramane sub amenintarea inundatiilor. Cum se prezinta situatia
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.