DEFINITIV: Baimareanul care si-a macelarit sotia cu 9 lovituri de cutit, dar si pe amantul acesteia cu 14 lovituri de cutit a fost condamnat pe VIATA


Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la inchioare pe viata pe barbatul din Baia Mare care i-a injunghiat de mai multe ori pe sotia lui si pe amantul ei, scrie gazetadecluj.ro.

Crima a avut loc in noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2019, pe fondul consumului de alcool si al geloziei, cand Aurel Malina a luat viata fostei sale iubite, V.H.L., o femeie de 37 de ani, si a lui I.G., de 50 de ani, prieten al acesteia.


Potrivit anchetatorilor, din cauza certurilor dese, pe fondul consumului de alcool, femeia l-a parasit pe agresor, insa la insistentele acestuia din urma a decis sa ii mai dea o sansa. In 28 februarie, cei doi au mers in vizita la barbatul de 50 de ani, care facea parte din anturajul lor si in compania caruia femeia fusese vazuta de mai multe ori.

La domiciliul victimei, cei trei amici au consumat bauturi alcoolice, iar de aici pana la iscarea unui scandal a fost cale scurta. Conflictul a degenerat, Aurel Malina luand un cutit de bucatarie si aplicandu-le celor doi mai multe lovituri de cutit, ce le-au fost fatale. Procurorii spun ca barbaul a fost injunghiat de nu mai putin de 14 ori, in timp ce corpul femeii prezenta noua lovituri de cutit.

,,La momentul agresiunii, cele doua victime se gaseau impreuna in pat, iar victima V.H.L. era dezbracata de la brau in jos. Probabil ca victimele se gaseau intr-o stare avansata de ebrietate, intrucat nu s-au putut apara, ele ramanand pe pat, in pozitia culcat", spun anchetatorii. Potrivit acestora, unul dintre vecinii victimei I.G. a declarat ca din apartament s-au auzit zgomote si bufnituri puternice, iar o femeie a tipat ,,Cheama politia", dupa care s-a facut liniste.

Realizand gravitatea faptelor, ucigasul si-a sunat sora stabilita in Anglia, careia i-a relatat pe parcursul a aproape o ora si printre hohote de plans, ca i-a omorat pe cei doi, si a amenintat ca se va sinucide. Femeia a incercat sa il convinga sa anunte politia, insa acesta a refuzat.

In urmatoarele zile, Aurel Malina s-a ascuns, fiind prins de catre oamenii legii in 5 martie. In ceea ce priveste cadavrele, acestea au fost descoperite de catre mama barbatului ucis, care, ingrijorata de faptul ca fiul sau nu a raspuns trei zile la telefon, s-a deplasat la locuinta acestuia si a descuiat usa cu cheia pe care o avea.

In fata anchetatorilor, Malina si-a pus faptele pe seama geloziei, afirmand ca si-a piedut mintile in momentul in care si-a vazut fosta iubita in pat cu un alt barbat. ,,In acel moment, si-a pierdut controlul, a pus mana pe un cutit si a dat in stanga si dreapta insa nu poate da detalii. Din acel moment nu mai stie nimic ce s-a intamplat, trezindu-se in data de 1 martie, ]n pat, la el acasa. Inculpatul a mai aratat ca nu-si aminteste cand a sunat-o pe sora sa deoarece si-a pierdut controlul din cauza bauturii si a geloziei", se arata in rechizitoriu. Mai mult, el a precizat ca ar fi baut cinci calmante, lucru pe care nu l-a putut proba.

,,Instanta apreciaza ca inculpatul a fost nesincer in declaratii deoarece, cu ocazia cercetarii la fata locului, in apartamentul victimei I.G. nu au fost gasite pastile de genul celor indicate . Mai mult, comportamentul sau dupa comiterea infractiunii denota ca a constientizat ceea ce a facut. Mai exact, el si-a informat sora ca i-a omorat pe cei doi, a ascuns telefonul victimei Istraua n de pe care a vorbit si a spalat cutitul cu care i-a atacat pe cei doi. Inculpatul nu a putut face dovada ca a luat calmante. In plus, chiar daca era probata sustinerea apararii, ingerarea unor astfel de substante ar fi fost una voluntara".

,,La aplicarea acestei pedepse, instanta are in vedere ca inculpatul a incalcat relatiile sociale referitoare la dreptul la viata, drept fundamental recunoscut prin norma penala, oricarei persoane. Protejarea dreptului la viata prin normele interne si internationale constituie un imperativ si in acelasi timp o necesitate, deoarece reprezinta un atribut fundamental al persoanei, a carui ocrotire este strans legata de alte atribute ale persoanei: integritatea corporala, sanatatea, libertatea, etc., si determina ocrotirea acestora din urma. Viata umana, ca valoare sociala aparata prin normele de drept, se infatiseaza nu numai ca un drept absolut al individului la viata, opozabil tuturor cetatenilor, dar si ca o valoare sociala pe care dreptul obiectiv o ocroteste in interesul intregii societati. Asa cum rezulta din probe, inculpatul s-a dovedit a fi o persoana lipsita de respect fata de valoarea suprema in ierarhia drepturilor omului, valoarea incalcata fiind de natura sa atraga sanctiunea penala cea mai grea - cea a detentiunii pe viata", au explicat judecatorii maramureseni.

Criminalul a atacat sentinta primei instante, insa Curtea de Apel Cluj a respins, ca nefondat, apelul formulat.

Articolul DEFINITIV: Baimareanul care si-a macelarit sotia cu 9 lovituri de cutit, dar si pe amantul acesteia cu 14 lovituri de cutit a fost condamnat pe VIATA apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Salariul mediu net a crescut cu 119 de lei in iunie si a ajuns la 3.298 lei
Citeste
Zetea: 50.000 de lei pentru ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV de FOTBAL FEMININ Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.