Declaratia si plata se pot efectua ONLINE sau la cele 11 casierii de pe raza municipiului

TAXA SALUBRIZARE BAIA MARE  Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a publicat pe contul sau de Facebook un scurt ghid cu tot ce trebuie sa stie baimarenii despre taxa de salubrizare. Va redam mai jos integral textul:

Dragi baimareni,

Stiti deja foarte bine ca am fost nemultumit in ultimii ani de modul in care a fost gestionata activitatea de salubrizare in municipiului Baia Mare. La fel, m-a nemultumit si tarifarea cetatenilor pentru colectarea deseurilor, asa ca am initiat proiectul de hotarare care stabileste ca de la 1 ianuarie 2020 contractele baimareniilor cu societatea Drusal se suspenda, iar baimarenii platesc doar o taxa de 7 lei /persoana/luna, fata de 13 lei /persoana/luna cat plateau pana acum.

Am redus practic cu aproape 50% pretul la salubrizare si aveti la dispozitie 2 modalitati online pentru declararea si plata acesteia, respectiv 11 puncte unde puteti declara si achita fizic aceasta taxa.

Gasiti mai jos, punctual, cu adresa exacta si program de lucru, toate punctele in care puteti depune fizic declaratia si unde puteti achita aceasta taxa:

Primaria Municipiului Baia Mare, strada Gheorghe Sincai nr. 37

Luni-Miercuri 8:15-15:00
Joi 8:15-16:00
Vineri 8:15-14:00

Directia de Venituri a Municipiului Baia Mare situata pe str. Crisan nr. 2

Luni-Miercuri 8:15-15:00
Joi 8:15-16:00
Vineri 8:15-14:00

Ghiseul Directiei de Venituri a Municipiului Baia Mare, situat pe str. Scolii, nr. 1

Luni-Miercuri 8:30-12:30 13:00-16:00
Joi 8:30-12:30 13:00-16:00
Vineri 8:30-12:30

Ghiseul Directiei de Venituri a Municipiului Baia Mare, Bd. Independentei, nr. 2C

Luni-Miercuri 8:15-15:00
Joi 8:15-16:00

Plata poate fi efectuata si la Casieriile S.C. Vital S.A. situate pe:

  • strada Gheorghe Sincai nr. 21,
  • Bd. Republicii nr .20
  • Bd. Republicii nr. 62

Deschidem puncte speciale pentru locuitorii din cartierul Firiza in incinta Caminului Cultural, unde declaratiile vor fi preluate miercurea si vinerea intre orele 8.30 -15.00, dar si pentru locuitorii Cartierului Ferneziu la Scoala Mihail Sadoveanu, str. Lunci nr 22, respectiv Scoala nr. 13, str. Lunci nr .72, unde declaratiile vor fi preluate in zilele de marti si joi tot intre orele 8.30 – 15.00.

Depinerea declaratiilor si plata taxei ONLINE: cum descarcam, completam si transmitem declaratia prin intermediul internetului

Puteti depune si achita online taxa de salubrizare urmand urmatorii pasi:

1.Descarcarcati declaratia accesand linkul: www.bit.ly/declaratiesalubrizare sau www.baiamare.ro pagina principala accesand caseta Declaratie salubrizare – Declaratie de impunere privind Taxa speciala de salubrizare pentru persoane fizice

2. Completati si scanati/fotografiati declaratia

3.Trimite-ti declaratia pe e-mail la adresa:[email protected].

Pentru a achitarea online a taxei de salubrizare puteti accesa www.baiamare.ro, sectiunea plateste taxe si impozite locale

sau

www.bit.ly/taxebaiamare

Taxa mai poate fi achitata prin mandat postal care va fi expediat pe adresa: Directia de Venituri Primaria Baia Mare str. Crisan nr.2

Alte informatii importante despre taxa de salubrizare:

In situatia aparitiei oricarei modificari in ceea ce priveste numarul de persoane care locuiesc in imobil, proprietarul imobilului are obligatia de a depune declaratia rectificativa in termen de 30 de zile de la data aparitiei modificarii respective.

Sunt scutite de la plata taxei de salubrizare urmatoarele categorii de persoane: veteranii si vaduvele de razboi, vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi; persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele incadrate in gradul I de invaliditate si reprezentantii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat, precum si cei ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate.

Sper ca va este de folos acest mic ghid cu toate informatiile legate de taxa de salubrizare, declararea si plata ei. Va rog sa distribuiti aceasta postare, sa ajunga si la prietenii si cunoscutii vostri. Multumesc!

Accident rutier cu o persoana incarcerata pe dn 18
Citeste
Furnizarea apei, sistata azi pe doua strazi din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.