DECIZIE IMPORTANTA: S-a redeschis PTF Petea pentru efectuarea formalitatilor de frontiera pentru turisme

Autoritatile de frontiera din Romania si Ungaria au decis ca incepand din 17.05.2020, ora 22.00 sa permita cetatenilor romani care calatoresc cu turisme (ori pe jos) intrarea pe teritoriul Romaniei si prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea (judetul Satu Mare). Decizia a fost luata in continuarea masurilor de fluidizare a traficului la granita dintre Romania si Ungaria.
In Punctul de Trecere a Frontierei au fost dispuse masuri pentru desfasurarea unui trafic fluent si pentru respectarea distantarii sociale. In conformitate cu infrastructura punctului, in PTF Petea formalitatile de control se efectueaza pe cinci artere pe sensul de intrare in Romania. Totodata, exista posibilitatea crearii unor culoare care sa permita separarea fluxurilor de pasageri in situatia aglomerarii.
De asemenea, politistii de frontiera satmareni sunt pregatiti pentru suplimentarea punctelor de control atat din punct de vedere al resurselor umane, cat si al tehnicii din dotare: numarul politistilor de frontiera care efectueaza formalitatile de control poate fi suplimentat daca situatia impune acest lucru. Din punct de vedere tehnic, agentii aflati la controlul documentelor dispun de tablete electronice pentru efectuarea controlului de frontiera.

Personalul Directiei de Sanatate Publica Satu Mare este prezent in PTF Petea, iar echipaje din cadrul IJJ Satu Mare si IPJ Satu Mare se afla in perimetrul si proximitatea PTF Petea, avand misiunea de a impune respectarea masurilor de distantare sociala, dar si de asigurarea unui climat de liniste si ordine publica conform legislatiei in vigoare.
Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei a dispus masuri pentru reluarea traficului si realizarea verificarilor aferente controlului de frontiera prin punctul de trecere mentionat mai sus, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, cu aplicarea masurilor stabilite pe linia prevenirii raspandirii Covid-19.
Autoritatile de frontiera din cele doua state vor tine permanent legatura in vederea stabilirii unor masuri comune in punctul de trecere a frontierei, astfel incat controlul de frontiera sa se desfasoare operativ.

Articolul DECIZIE IMPORTANTA: S-a redeschis PTF Petea pentru efectuarea formalitatilor de frontiera pentru turisme apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Vremea exacta in Maramures, marti, 19 mai
Citeste
Inca 13 persoane infectate cu noul coronavirus au murit; numarul total al deceselor – 1.120
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.