De referinta pentru Maramures

Vineri, 25 octombrie 2019, Camera de Comert si Industrie Romania-China a mijlocit intalnirea filialei Maramures a CCIRC si a reprezentantilor mediului de afaceri din judetul Maramures. La acest eveniment important, judetul Maramures a primit vizita Excelentei Sale, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, dna Jiang YU.

Evenimentul a urmarit sa aduca sub aceeasi cupola intreg mediul de afaceri din judetul Maramures, pentru  a construi un dialog permanent intre companiile romanesti si cele chineze in vederea derularii de proiecte comune, a dezvoltarii unor activitati economice durabile, crearea unui mediu care faciliteaza incheierea de parteneriate echitabile, precum si evidentierea oportunitatilor investitionale pentru judet.

Intalnirea a avut un mare impact, peste 100 de oameni de afaceri, cadre universitare si alti factori interesati raspunzand invitatiei organizatorilor.

ATP Group, reprezentativ pentru mediul de afaceri local dar si pentru parteneriatul romano-chinez recent inaugurat cu ocazia lansarii noii sale afaceri, a primit vizita delegatiei la sediul ATP Tech Center. De asemenea, ATP Group a fost onorata sa primeasca vizita Dr. Sherman Sun – Weichai Executive President,  a Dlui Zaigang Ren – Director Weichai Europe, a Dlui Louis Liu, Director of Manufactoring Linde Hydraulics Germany.

In contextul acestei vizite si pentru ca relatiile de prietenie romano-chineze sunt anul acesta la moment aniversar, ATP Group a organizat pentru oaspeti o receptie festiva.

La data de 5 octombrie 1949, Romania, tara situata in sud-estul Europei Centrale, numita "perla Marii Negre", stabilea relatii diplomatice cu China, exact la patru zile dupa fondarea Chinei Noi. De atunci a inceput o prietenie profunda care dureaza de 70 de ani. Pentru a marca aniversarea a  70 de ani de relatii diplomatice intre China si Romania, Fundatia Chineza pentru Pace si Dezvoltare, Ambasada Romaniei in China si Zhongyulidu Culture Co. Ltd, i-au invitat pe artistul chinez Ma Zikai si artistul roman Ioan Nemtoi sa creeze impreuna fundalul pentru plicul aniversar China-Romania. Astfel, in 20 septembrie, in studioul Zhongyulidu, dupa un schimb de idei creative, cei doi artisti au stabilit tema, apoi au pictat impreuna pe panza lucrarea artistica ce simbolizeaza prietenia de lunga durata dintre cele doua tari.

Ceremonia de dezvelire a plicului aniversar China-Romania a avut loc la sediul Asociatiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Tarile Straine in cadrul unui Concert de Gala organizat de Ambasada Romaniei in China, la intrare, oaspetii fiind intampinati cu vin si gustari romanesti.

"In acest moment istoric si plin de semnificatii, este o mandrie pentru Romania sa fie a treia tara care a recunoscut China, in 1949. Cele sapte decenii care au trecut au dovedit ca relatia romano-chineza este mai presus de orice dimensiune istorica sau geografica si ca prietenia intre popoarele noastre este autentica si de lunga durata si este legata, mai ales, de relatiile interumane. Romania s-a dovedit a fi un prieten puternic si fidel al Chinei, iar China i-a aratat intotdeauna Romaniei aprecierile sale sincere si sustinerea sa", a declarat E.S. Basil Constantinescu, Ambasadorul Romaniei in China, in deschiderea galei. Evenimentul a fost o sarbatoare a prieteniei intre doua culturi diferite, a marcat aniversarea a 70 de ani de la stabilirea de relatii diplomatice intre doua tari, a aprofundat legaturile intre oameni, a extins schimburile cu tarile straine, a incurajat dezvoltarea initiativei "O centura, un drum".

Asadar si in Romania, in Maramures, ospitalieri si deschisi, chiar daca timpul a fost foarte scurt, ATP Group a marcat festiv, in felul sau, acesta aniversare.

In cadrul aceleiasi scurte receptii la sediul ATP Tech Center, ATP Group a rememorat evenimentul de lansare a camionului Truston, la 28 august a acestui an.

Truston, powered by Weichei, camionul asamblat 100% in Romania, "s-a bucurat de o primire peste asteptari in piata, insotit de un mesaj puternic de incurajare sa continuam proiectele in derulare", a precizat dl Mircea CIRT, CEO & President ATP Group.

O data in plus, a fost subliniata ideea ca avem nevoie sa construim un dialog permanent intre companiile romanesti si chineze in vederea derularii si sustinerii proiectelor comune precum si pentru evidentierea oportunitatilor ivestitionale in judetul nostru. "Cooperarea este mai benefica decat competitia. Tine de noi sa legam cat mai multe relatii si sa fim sensibili privind cu cine, cand si daca suntem conectati la viteza cu care se intampla lucrurile. Am vizitat in ultimii ani peste 315 fabrici in China. E important sa mergem sa vedem ce inseamna sa lucrezi cu China si consider ca este vremea sa schimbam lucrurile, sa o facem noi, tinerii ce ne urmeaza", a declarat dl Mircea CIRT, CEO & President ATP Group.

Nu in ultimul rand,  vineri 25 octombrie 2019, ATP Group prin firmele sale:  ATP  Motors RO S.R.L. Baia Mare – ca intreprindere mijlocie si ATP AUTOMOTIVE S.R.L. Sasar – ca microintreprindere, au fost premiate cu Locul 1 de catre Camera de Comert si Industrie Maramures.

Urmariti si blocati in trafic, pulverizati cu gaz lacrimogen, amenintati cu moartea de un sofer de 19 ani
Citeste
Baimarean implicat intr-un accident rutier in bihor
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.