DE LA COPII PENTRU COPII: ,,Aveti grija de voi! Nu vorbiti cu necunoscuti!"

Desi le este dor de intalnirile cu cei mici, situatia actuala nu mai permite ca politistii sa paseasca in salile de clasa si sa transmita sfaturi utile, asa cum procedau altadata in pragul vacantei. In acest context a luat nastere campania De la copii pentru copii, care se va desfasura in perioada urmatoare cu scopul de a transmite mesaje preventive, utile pe perioada vacantei.

Chiar daca se afla acasa sau la bunici este absolut necesar ca cei mici sa fie informati cu privire la masurile pe care trebuie sa le adopte in anumite situatii, pentru a nu deveni victime. Astfel, politistii s-au gandit sa reia lectiile preventive intr-o forma inedita: cand mesajele sunt transmise de la copii la copii, acestea devin mai interesante si mai accesibile. Bineinteles, totul sub supravegherea si indrumarea politistilor.

Un prim mesaj se refera la SIGURANtA COPIILOR atunci cand sunt siguri acasa. Regula este clara: nu permitem accesul in casa persoanelor necunoscute! Cei care bat la usa sa ceara mancare sau bani, mizeaza pe emotia si vulnerabilitatea celor mici. Toti copiii trebuie sa stie ca multe dintre aceste persoane au scopuri ascunse si ca de fapt intentioneaza sa sustraga bani sau bunuri.

https://www.facebook.com/100044749361189/videos/165680541600257/?id=100044749361189


Nici in mediul online nu este indicata comunicarea cu persoanele necunoscute. In spatele unui profil care in aparenta apartine unui copil se poate ascunde un adult care intentioneaza sa afle date despre adresa de domiciliu, bunurile din locuinta, programul parintilor, etc.

Dragi copii, atat recomandarea noastra, a politistilor, cat si sfatul copiilor cu care am stat de vorba este sa nu discutati cu persoane necunoscute si de fiecare data cand va simtiti amenintati sau cand va este frica sa apelati la ajutorul parintilor sau unui adult de incredere! Sunt cei mai in masura sa va fereasca de orice rau!

Articolul DE LA COPII PENTRU COPII: ,,Aveti grija de voi! Nu vorbiti cu necunoscuti!" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Mesaje de la copii pentru copii: ,,Aveti grija de voi! Nu vorbiti cu necunoscuti!"
Citeste
Cum vor fi alesi la nivel national oamenii care vor participa la testarea pentru coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.