De 1 iunie, Cutia Bebelusului ajunge la Spitalul Judetean din Baia Mare

AJUTOR PENTRU MAME  De Ziua Internationala a Copilului, cu sprijinul Asociatiei SAMAS, trei dintre mamele aflate in situatii dificile de viata, care vor naste la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare vor primi Cutia Bebelusului. De asemenea, acestea vor beneficia de un curs de ingrijire a bebelusului si de o consultatie in alaptare.

Cutia Bebelusului este realizata din carton, are dimensiunile de 70 x 43 x 27 cm si va fi folosita ca pat pentru bebelus in primele trei luni de viata. Ea contine saltea, cearsafuri, pilota, patura, produse de ingrijire pentru copii, scutece si jucarii, produse de imbracaminte bebelus 1-3 luni, produse de igiena si ingrijire pentru mama si copil, lanolina pura si tampoane pentru sani, ulei de cocos extravirgin si dezodorizant pentru masajul bebelusului.

Programul se desfasoara in 22 de maternitati partenere ale Asociatiei SAMAS, din 19 de orase, printre care se numara si Baia Mare.

Potrivit reprezentantilor asociatiei, Cutia Bebelusului a fost introdusa mai intai in Finlanda, in 1938, pentru familiile avand un statut economic deficitar, cu scopul de a reduce mortalitatea infantila ridicata. 11 ani mai tarziu cutia a inceput sa fie acordata tuturor nou-nascutilor.

In Romania, rata mortalitatii infantile este 7,3‰ , 41,7% dintre copii se nasc si traiesc in saracie, 1 din 10 mame este minora. Conform raportului UNICEF din 2016, 80% dintre decesele nou-nascutilor ar putea fi prevenite prin educatie.

Mai multe informatii despre proiectul Asociatiei SAMAS, puteti afla  accesand https://www.programsamas.ro/cutia-bebelusului/

 

Sursa: Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris"

Cum a fost blocata cu masina poarta de intrare intr-o scoala
Citeste
Ce a scris Papa Francisc pe Twitter inainte sa ajunga in Romania
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.