Daca exista interes si pricepere se pot realiza proiecte majore

Din 2007, anul din care Romania e stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene am reusit "performanta" de a nu atrage decat o mica parte a fondurilor comunitare, ratand oportunitati multiple de a finanta proiecte de dezvoltare imperios necesare. Acest lucru a fost posibil din cauza lipsei de interes si a nepotismului din administratiile publice locale care desi aveau directii sau servicii de profil, le-au populat cu clienti politici, afini sau alte categorii de persoane incompetente.

Am demonstrat in ultimii 10 ani, atat ca director al Serviciului de Asistenta Sociala cat si ca lider al unei asociatii non-guvernamentale ca daca exista interes si pricepere se pot realiza proiecte majore finantate din fonduri europene. Stau marturie in Baia Mare centrele sociale cu destinatii multiple, care ofera servicii specializate categoriilor defavorizate: minori, varstnici, persoane cu nevoi speciale sau persoane supuse abuzurilor. Am dovedit ca exista oameni competenti capabili sa valorifice resursele financiare europene in beneficiul celor care au nevoie de sprijinul si ajutorul comunitatii si al institutiilor statului.

O preocupare constanta am avut-o si pentru copiii proveniti din comunitatile sarace sau care apartin minoritatilor, constient fiind ca singura sansa reala de a progresa si de a depasi conditia de saracie si a evita marginalizarea o constituie educatia scolara prin frecventarea zilnica a cursurilor. Am luptat cu mentalitati rigide si opozitia parintilor, multi dintre ei analfabeti si care vedeau in copiii lor doar o sursa de venituri provenite din cersetorie, strangerea de fier vechi sau selectarea gunoaielor. Astazi, fiecare copil care provine din aceste categorii vulnerabile si care finalizeaza studiile reprezinta o victorie a comunitatii.

Consilier local fiind ma voi implica in activitatea directiei de profil, coordonata de Primaria Baia Mare, si voi cere realizarea unei echipe de oameni tineri si competenti, capabili sa valorifice la maximum toate fondurile europene disponibile. Este o sansa care nu mai trebuie ratata, care se poate indeplini prin vointa administrativa si rigoare. Nu sunt adeptul externalizarii unor activitati pentru care avem resursele si competentele necesare si voi actiona in acest sens punand la dispozitie toata experienta si puterea mea de munca.

Baia Mare are nevoie de o infuzie de capital pentru a realiza ceea ce nu s-a facut in ultimii 20 de ani. Locuinte pentru tineri, crese si gradinite, edificii de cultura, campusuri scolare, baze sportive si o infrastructura urbana moderna si eficienta. Se poate, vrem si o vom face, dar pentru asta am nevoie de sustinerea baimarenilor pentru a accede in Consiliul Local, ca reprezentant autorizat si voce a cetatenilor.

Gavra Bogdanel

Articol comandat de Partidul Miscarea Populara Maramures. Cod unic de identificare 21200020

Articolul Daca exista interes si pricepere se pot realiza proiecte majore apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

A inceput scoala: Care sunt sfaturile specialistilor SJUBM pentru parinti
Citeste
CAZ MONSTRUOS – Pedofil din Baia Mare condamnat dupa ce a violat si agresat o fata de 12 ani, in mod repetat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.