Curtile gospodariilor inundate de torenti

Codul galben si portocaliu de ploi torentiale au iesit din Maramures, insa a ramas in vigoare codul galben de inundatii. Iar primele probleme au aparut deja in zona de nord a judetului.

Ploaia abundenta ce a cazut peste comuna Sacel a creat probleme in orasul Salistea de Sus. Acolo curtile oamenilor au fost acoperite de ape din cauza torentilor care au venit de pe versanti.

Primarul orasului, alaturi de pompierii civili au intervenit imediat cu excavatoare si au reusit deblocarea vailor si santurilor.

Din fericire apa nu a ajuns in casele oamenilor.

COD GALBEN HIDROLOGIC FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE.

Bazine afectate: Raurile mici din bazinele hidrografice: Viseu, Iza ATENTIONARE HIDROLOGICA PENTRU FENOMENE IMEDIATE MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 15.05.2019 ora 22:35 – 16.05.2019 ora 09:00 Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile mici din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, judetul: Maramures.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinul hidrografic: Viseu. In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice in conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera".

Citeste si COD PORTOCALIU IN MARAMURES: GRINDINA A FACUT PRAPAD LA SATULUNG

Cartofii, in topul scumpirilor din luna aprilie
Citeste
O soferita din borsa a ajuns cu masina in podet si s-a rasturnat la viseu de jos
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.