Curti si gospodarii inundate

Ploile din dupa-masa de marti au facut prapad in Suciu de Sus. A plouat atat de abundent incat iarasi apa a inundat curtile, dar si gospodariile oamenilor.

In intervalul 18.06.2019 ora 19:00 – 19.06.2019 ora 03:00 este in vigoare un cod  portocaliu de inundatii, valabil pentru raurile mici din bazinele hidrografice: Lapus – bazin superior si afluentii din bazinul mijlociu

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a precipitatiilor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe raurile mici din bazinele hidrografice: Lapus – bazin superior si afluentii din bazinul mijlociu, judetul Maramures.

ACTUALIZARE

In urma ploii abundente, Pichetul Tg Lapus intervine pt evacuarea apei din 2 gospodarii in localitatea Suciu de Jos. Tg Lapus intervine cu 1 autospeciala si o motopompa. In sprijin se deplaseaza sinun camion de la Detasamentul Baia Mare cu o motopompa remorcabila.
De asemenea s a intervenit si in Rohia pt decolmatarea unui podet.

ACTUALIZARE 2

Drumul comunal spre zona Periacul Mare din Suciu de Sus este impracticabil din cauza ploii abundente. Fotografiile sunt elocvente.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera".

Foto/video exclusiv pentru vasiledale.ro: andrei ionut

Citeste si COD PORTOCALIU IN MARAMURES: FURTUNA SI CURTI INUNDATE IN TARGU LAPUS

programul de Rusalii
Citeste
Gospodarii inundate, cod galben de vreme severa in mai multe localitati din judet
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.